Τι χρειάζεται για να γίνω Streamer


Ένας καλός υπολογιστής

Παρόλο που υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις που θα περιγράψω πιο κάτω, πιθανότατα θα κάνετε το μεγαλύτερο μέρος της ροής σας από έναν φορητό υπολογιστή παιχνιδιών ή έναν επιτραπέζιο υπολογιστή παιχνιδιών. Όσον αφορά τις προδιαγραφές, η Twitch συνιστά τουλάχιστον έναν επεξεργαστή Intel Core i5-4670 (ή το ισοδύναμο AMD), 8GB μνήμης RAM και Windows 7 ή νεότερη έκδοση. (Μην ανησυχείτε, μπορείτε να κάνετε stream και από ένα Mac.) Πιο σημαντικό από τις προδιαγραφές του υπολογιστή σας είναι η σύνδεσή σας στο διαδίκτυο. θα θέλετε σίγουρα να παραμείνετε ενσύρματοι μέσω Ethernet για το καλύτερο δυνατό bitrate.

Εάν παίζετε παιχνίδια PC, θα χρειαστείτε μια κάρτα γραφικών αρκετά ισχυρή για να υποστηρίξετε ό, τι παίζετε και, ιδανικά, υποστηρίζοντας DirectX 10 και πάνω. Όσο ταχύτερη είναι η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο, τόσο το καλύτερο – θα πρέπει πιθανώς να έχετε ταχύτητα φόρτωσης τουλάχιστον 3MB ανά δευτερόλεπτο, η οποία θα πρέπει να είναι εφικτή στις περισσότερες οικιακές συνδέσεις Internet ή ακόμα και μέσω κινητού τηλεφώνου.


Ένα PC ή δύο;

H ροή και η αναπαραγωγή γραφικών έντονων παιχνιδιών ταυτόχρονα μπορεί να ανεβάσει αρκετά το φορτίο στον υπολογιστή σας. Ορισμένες streamers remedy διορθώνουν αυτό χρησιμοποιώντας δύο υπολογιστές ταυτόχρονα – έναν για παιχνίδια και έναν άλλο για εκπομπή. Αν αυτό ακούγεται υπερβολικά περίπλοκο, μπορείτε να ελέγξετε επιτραπέζιους υπολογιστές όπως το Pro Streamer της CyberPower, το οποίο φιλοξενεί δύο ολοκληρωμένους υπολογιστές σε ένα ενιαίο σώμα.

Ευτυχώς, χάρη στα πρόσφατα βήματα που έγιναν από τη Nvidia, η δημιουργία μιας υψηλής ποιότητας ροής από έναν και μόνο υπολογιστή γίνεται όλο και πιο εφικτή. Εάν διαθέτετε μια επιφάνεια εργασίας τυχερού παιχνιδιού ή φορητό υπολογιστή με μία από τις νέες κάρτες γραφικών RTX της Nvidia, θα μπορείτε να επωφεληθείτε από τον ειδικό κωδικοποιητή υλικού της Nvidia που ενσωματώνεται σε κάθε κάρτα. Αυτό ουσιαστικά ανακουφίζει το CPU.

Το λογισμικό Open Broadcaster, το οποίο θα αγγίξουμε παρακάτω, είναι βελτιστοποιημένο για τις νέες κάρτες Nvidia, πράγμα που σημαίνει ότι είναι αρκετά εύκολο να αποκτήσετε μια ομαλή ροή ενός υπολογιστή για όσο διάστημα έχετε OBS καθώς και ένα σύστημα με RTX 2060, 2070, 2080 ή 2080 GPU.


Ένα account στο Twitch

Μπορείτε να επισκεφθείτε το Twitch.tv για να συμμετάσχετε δωρεάν, και πιθανόν να προσθέσετε ένα προσαρμοσμένο avatar, banner και περιγραφή, ώστε οι θεατές να μπορούν να μάθουν λίγο για εσάς. Εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι όλες οι μεταδόσεις σας είναι προσωρινά αρχειοθετημένες για μεταγενέστερη προβολή, μπορείτε να κατευθυνθείτε στις Ρυθμίσεις> Κανάλια & Βίντεο> Αρχεία εκπομπών αρχείων.


Μικρόφωνο και κάμερα

Ενώ μπορείτε τεχνικά να πάρετε με ένα ακουστικό τυχερού παιχνιδιού, θα θέλετε ένα ειδικό μικρόφωνο, έτσι ώστε οι θεατές σας να μπορεί να σας ακούσει καθαρά. Το $ 129 Blue Yeti είναι το αγαπημένο μας μικρόφωνο USB χάρη στην καθαρή ποιότητα ήχου και τις ρυθμιζόμενες λειτουργίες λήψης. Εάν είστε σε ένα σφιχτό προϋπολογισμό, σκεφτείτε το $ 36 Samson Go Mic? για κάτι πιο φορητό, δείτε το $ 99 Blue Yeti Nano. Για περισσότερα σχετικά με τα μικρόφωνα, φροντίστε επίσης να δείτε τον οδηγό μας για podcasting.

Αν δεν έχετε ήδη μια κάμερα web και θέλετε να δείξετε το πρόσωπό σας, το Logitech HD Pro C920 είναι το κορυφαίο σύνολο επιλογής μας χάρη στην υψηλή ποιότητα λήψης 1080p και το ευρύ πεδίο θέασης. Το $ 99 Logitech C922 προσφέρει την ίδια ποιότητα αλλά με αυτόματη αφαίρεση φόντου, το οποίο σας επιτρέπει να τοποθετήσετε τον εαυτό σας επάνω στο παιχνίδι σας χωρίς την ανάγκη για πράσινη οθόνη. Υπάρχει επίσης το $ 99 Razer Kiyo, το οποίο είναι ομοίως αιχμηρό και προσφέρει ένα ενσωματωμένο φως δαχτυλιδιών για το φωτισμό του προσώπου σας.


Streaming από Κονσόλες

Εάν αναρωτιέστε πώς να γίνετε μια ταινία Twitch χωρίς κάποιο φανταστικό υλικό PC, τόσο το Xbox One όσο και το PS4 σας επιτρέπουν να κάνετε stream απευθείας από την κονσόλα σας, χωρίς επιπλέον συσκευές ή λογισμικό. Στο Xbox One, θα χρειαστείτε μόνο την δωρεάν εφαρμογή Twitch. στο PS4, μπορείτε να πάτε ζωντανά από το μενού Share του συστήματος. Οι λαοί στο Xbox μπορούν επίσης να μεταφερθούν απευθείας στην πλατφόρμα Mixer της Microsoft, η οποία είναι εξίσου εύκολη στη δημιουργία. Ενώ δεν θα μπορείτε να προσαρμόσετε τη ροή σας με τον τρόπο που θα κάνατε από τον υπολογιστή σας, η κονσόλα streaming είναι ακόμα ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε τα πόδια σας βρεγμένα.

Αν θέλετε να κάνετε streaming από το Nintendo Switch ή οποιαδήποτε άλλη κονσόλα (ή απλώς να θέλετε περισσότερο έλεγχο της εκπομπής σας), θα χρειαστείτε μια κάρτα λήψης που καταγράφει το gameplay της κονσόλας στον υπολογιστή σας.

Μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές κάρτας συλλογής είναι το $ 179 Elgato HD60 S, το οποίο καταγράφει και τροφοδοτεί άψογα 1080p, βίντεο 60pps από το Xbox One, PS4, Nintendo Switch και σχεδόν οποιοδήποτε άλλο σύστημα με έξοδο HDMI.

Call Now Button