Κοινοποίηση σε
Ψυχολογία χρωμάτων Τα χρωματικά κόλπα του λογότυπου

Ψυχολογία χρωμάτων Τα χρωματικά κόλπα του λογότυπου

Ένα καλό λογότυπο είναι συνώνυμο με το εμπορικό σήμα που αντιπροσωπεύει. Σκεφτείτε τις εμβληματικές μάρκες όπως η McDonald’s ή η Apple. Τα λογότυπά τους είναι σαν μια άμεσα αναγνωρίσιμη συντομογραφία για την ίδια την επιχείρηση.

Ένα λογότυπο είναι ουσιαστικά ένα σύμβολο που χρησιμοποιείται για να αντιπροσωπεύει μια μάρκα. Ψάξτε βαθύτερα και θα διαπιστώσετε ότι πολλά λογότυπα έχουν ένα κρυφό νόημα , συχνά κάτι που σχετίζεται με την ιστορία της εταιρείας ή ένα έξυπνο οπτικό λογοπαίγνιο. Σε τελική ανάλυση, το branding έχει να κάνει με την αφήγηση —είναι πώς συνδέονται οι άνθρωποι.

Αλλά υπάρχει ένα άλλο στοιχείο που συνθέτει την ιστορία ενός λογότυπου: Το χρώμα του.

Το χρώμα ενός λογότυπου μπορεί να πει πολλά για μια μάρκα. Για καθιερωμένες μάρκες, ένα χρώμα μπορεί να συνδεθεί εγγενώς με την ταυτότητα της επιχείρησης. Σκεφτείτε τα διάσημα λευκά και πράσινα φλιτζάνια καφέ του Starbuck ή το εμβληματικό μωβ περιτύλιγμα της Cadbury. Και για τις νέες μάρκες, το χρώμα του λογότυπου τους είναι μια προσπάθεια να τοποθετήσουν την επιχείρησή τους στον επιθυμητό πελάτη.

Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια ματιά στο πώς οι επώνυμες επωνυμίες χρησιμοποιούν χρώμα στα λογότυπά τους, θα βουτήξουμε στα μοτίβα που αποκαλύπτονται από δημοφιλείς επιλογές λογότυπων και θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Ένας λόγος που οι άνθρωποι δημιουργούν λογότυπα στην αρχή είναι ότι η οπτική ανάκληση είναι ένα ισχυρό πράγμα. Και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που δημιουργήσαμε αυτόν τον χρωματικό τροχό λογότυπου—με μια ματιά, μπορείτε να δείτε ακριβώς πώς χρησιμοποιούν το χρώμα οι επώνυμες επωνυμίες.

Επεξήγηση επωνυμίας, ταυτότητας και σχεδίαση λογοτύπου

Επεξήγηση επωνυμίας, ταυτότητας και σχεδίαση λογοτύπου

Ένα λογότυπο δεν είναι η επωνυμία σας, ούτε η ταυτότητά σας. Ο σχεδιασμός λογοτύπου, ο σχεδιασμός ταυτότητας και η επωνυμία έχουν όλα διαφορετικούς ρόλους, που μαζί, σχηματίζουν μια αντιληπτή εικόνα για μια επιχείρηση ή ένα προϊόν.

ΘΕΛΕΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ? ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

Κοινοποίηση σε
Call Now Button