Κοινοποίηση σε

blog

Κατανόηση της δυνατότητας εκμάθησης για το σχεδιασμό ιστοσελίδων: Συμβουλές και βέλτιστες πρακτικές

 

Η δημιουργία ενός μαθήσιου ιστότοπου είναι πολύ πιο δύσκολη από ό, τι ακούγεται. Ο στόχος πρέπει να είναι μια σαφής εμπειρία χρήστη που οι επισκέπτες μπορούν να πάρουν και να κατανοήσουν γρήγορα.

Οι σχεδιαστές εφαρμογών για κινητά μπορούν να το λύσουν μέσω της ενσωμάτωσης που βοηθά τους χρήστες να μάθουν τη διεπαφή. Ωστόσο, οι ιστότοποι δεν μπορούν πάντα να προσφέρουν μακροχρόνια μαθήματα.

Ας ρίξουμε μια ματιά στη δυνατότητα εκμάθησης και να δούμε πώς μπορείτε να εφαρμόσετε αυτές τις τεχνικές στους ιστότοπούς σας. Οι περισσότεροι επισκέπτες γνωρίζουν πώς να περιηγούνται στον ιστό, οπότε δεν έχουν να κάνουν με διεπαφές που μαθαίνουν οι άνθρωποι, αλλά απλώς ακολουθώντας συμβάσεις, ώστε να είναι άνετα να χρησιμοποιούν τον ιστότοπό σας.

Γιατί έχει σημασία η δυνατότητα εκμάθησης

 

Οι χρήστες αλληλεπιδρούν περισσότερο με μια διεπαφή μόλις ξέρουν πώς να τη χρησιμοποιούν. Αντίθετα, οι άνθρωποι αναπηδούν από διεπαφές που μοιάζουν τρομερά περίπλοκες.

Θέλετε να σχεδιάσετε για μαθησιακή ικανότητα έτσι ώστε οι άνθρωποι να κολλάνε. Ο στόχος είναι να τους βοηθήσουμε να μάθουν τη διεπαφή σας γρήγορα, ώστε να μπορούν να τη χρησιμοποιούν. Με αυτόν τον τρόπο έχετε περισσότερους επαναλαμβανόμενους χρήστες και ο ιστότοπος έχει χαμηλότερο ποσοστό εγκατάλειψης.

Ο σχεδιασμός αλληλεπίδρασης θα πρέπει να είναι μαθησιακός ή τουλάχιστον να μην απαιτεί ο σχεδιαστής να διδάσκει στους ανθρώπους πώς να χρησιμοποιούν τη διεπαφή. Αυτό δεν λειτουργεί για σύνθετο λογισμικό όπως το Photoshop, αλλά ένας ιστότοπος δεν είναι σύνθετο λογισμικό.

κατασκευη ιστοσελιδων αθηνα

Ιστοσελίδα
Η Συνάφεια γεννά την εξοικείωση

 

Ανέφερα νωρίτερα πώς μια συνεπής διεπαφή είναι απαραίτητη για έναν καλό σχεδιασμό. Αυτό σημαίνει ότι θέλετε να χρησιμοποιήσετε κοινά στοιχεία σελίδας με τα οποία τα άτομα είναι εξοικειωμένα και να τα διατηρείτε παρόμοια μακροπρόθεσμα.

Ορισμένα στοιχεία πρέπει να παραμένουν στην ίδια θέση σε κάθε σελίδα. Η πλοήγησή σας, το λογότυπο και η κύρια περιοχή περιεχομένου θα πρέπει να είναι εύκολο να βρεθούν.

Ωστόσο, οι πιο περίπλοκες εφαρμογές πρέπει να προχωρήσουν περισσότερο από το απλώς περιεχόμενο πληροφοριών. Ας πάρουμε για παράδειγμα το Backbox του Dropbox που φαίνεται βασικά το ίδιο από τότε που κυκλοφόρησαν.

κατασκευη ιστοσελιδας

Website

Απάντηση και σχόλια διεπαφής χρήστη

Ο κόσμος των κινητών μιλά συχνά για μικρο αλληλεπιδράσεις και πώς αυτές επηρεάζουν τη συμπεριφορά. Αυτές οι αλληλεπιδράσεις είναι συνήθως κινούμενες εικόνες ή απαντήσεις διεπαφής χρήστη σε συμπεριφορές χρηστών και είναι ζωτικής σημασίας για μια μαθήσιμη διεπαφή.

Οι χρήστες χρειάζονται αποδεικτικά στοιχεία ότι αυτό που έχουν κάνει (έκαναν κλικ, υπέβαλαν μια φόρμα, εισήγαγε περιεχόμενο) είχαν πράγματι επίδραση στη σελίδα.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό με απλά εφέ κίνησης ή δημιουργώντας στοιχεία σελίδας που ανταποκρίνονται στους χρήστες.

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα είναι η φόρμα εγγραφής στη σελίδα εγγραφής του MailChimp.

κατασκευη ιστοσελιδων

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ακολουθήστε τις τυπικές συμβάσεις

Έχω μιλήσει για τα πρότυπα στο σχεδιασμό ιστοσελίδων πριν καλύψω την αξία της συνέπειας για τις διατάξεις ιστού.

Εάν σχεδιάζετε έναν ιστότοπο που προορίζεται για μέση καθημερινή χρήση, τότε πρέπει να ακολουθήσετε τις συμβάσεις. Δεν είναι η ώρα να γίνετε δημιουργικοί ή να αρχίσετε να χτυπάτε με κοινές προσδοκίες.

Οι επισκέπτες θέλουν να δουν τα μενού πλοήγησης στην κορυφή. Οι σύνδεσμοι θα πρέπει να λειτουργούν με αιωρηματοποίηση και κλικ και εάν υπάρχει ένα αναπτυσσόμενο μενού θα πρέπει να εμφανίζεται αμέσως.

Αν σχεδιάζετε για μαθησιακή ικανότητα, μην προσπαθήσετε να ανακαλύψετε ξανά τον τροχό. Αντ ‘αυτού, κοιτάξτε τι κάνουν όλοι οι άλλοι (τουλάχιστον τα καλά πράγματα) και κολλήστε σε αυτό.

Για παράδειγμα, αυτή η σελίδα ολοκλήρωσης αγοράς περιλαμβάνει μικρά εικονίδια συν / πλην για την αλλαγή της ποσότητας πριν από την ολοκλήρωση της αγοράς.

κατασκευή ιστοσελίδων

Να βρίσκετε

Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατομμύρια και εκατομμύρια ιστότοποι εκεί έξω, οπότε πώς ξέρετε ότι γίνεται δική σας; Είναι βελτιστοποιημένη η μηχανή αναζήτησης (SEO); Οι πελάτες σπάνια πρόκειται να περάσουν από την πρώτη σελίδα του Google για να αναζητήσουν μια λύση φοβούμενοι έλλειψη αξιοπιστίας ή σπατάλη χρόνου.

Η βελτιστοποίηση για αναζήτηση σημαίνει ότι το περιεχόμενό σας βρίσκεται μπροστά στους πελάτες όταν αναζητούν λύση στο πρόβλημα που επιλύετε. Το SEO είναι ένα ισχυρό καθήκον να αντιμετωπιστεί και αντιμετωπίζεται πιθανώς από μια έμπειρη ομάδα εμπειρογνωμόνων για τους περισσότερους οργανισμούς. Εάν αγωνίζεστε με αυτό, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας και μπορούμε να παρέχουμε κάποιες οδηγίες για να κάνετε το SEO σας σωστό.

κατασκευή ιστοσελίδων αθήνα

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ SITE

Λάβετε (δεδομένα) ενημερωμένες αποφάσεις

 

Παραμείνετε σε αυτό που λειτουργεί και δοκιμάστε να δείτε άλλους ιστότοπους για έμπνευση.

Για ιστολόγια, μπορείτε να δοκιμάσετε να δείτε άλλα απλούστερα ιστολόγια ή ακόμη και διαδικτυακά περιοδικά για να δείτε ποια στοιχεία μοιράζονται όλοι. Εάν δείτε κάτι σε δεκάδες ιστότοπους, τότε είναι απαραίτητο να το επαναλάβετε μόνοι σας.

Και ίσως χρειαστεί να λάβετε υπόψη σας τις τυπικές συμβάσεις με βάση το δικό σας σχέδιο, αφού είναι αρκετά καιρό.

Για παράδειγμα, η σελίδα SERPS της Google βασικά φαίνεται η ίδια εδώ και δεκαετίες. Ναι, έχει αλλάξει λίγο, αλλά ως επί το πλείστον δεν έχει αλλάξει.

κατασκευή site,δημιουργια site

News

Web Design Trends

Σελίδες συχνών ερωτήσεων για SEO

Σελίδες συχνών ερωτήσεων για SEO

Σελίδες συχνών ερωτήσεων για SEOΤι είναι μια σελίδα FAQ (και γιατί είναι χρήσιμη για SEO); Μια σελίδα FAQ (συχνές ερωτήσεις) είναι ένα μέρος σε έναν ιστότοπο όπου μπορούν να απαντηθούν κοινές ερωτήσεις που σχετίζονται με τη θέση σας.Μια σελίδα FAQ (συχνές ερωτήσεις)...

Βασικά στοιχεία του καλού σχεδιασμού ιστοσελίδων

Βασικά στοιχεία του καλού σχεδιασμού ιστοσελίδων

Βασικά στοιχεία του καλού σχεδιασμού ιστοσελίδωνΑνακαλύψτε βασικές αρχές σχεδιασμού ιστοσελίδων για να κατανοήσετε τα βασικά στοιχεία του καλού σχεδιασμού ιστοσελίδων.Σκοπός Πριν ξεκινήσετε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο, μάθετε τι θέλει να πετύχει ο πελάτης σας με...

Επανασχεδιασμός ιστοσελίδας 2023

Επανασχεδιασμός ιστοσελίδας 2023

Επανασχεδιασμός ιστοσελίδας 2023Η τεχνολογία και οι συμπεριφορές των καταναλωτών προχωρούν και αλλάζουν πιο γρήγορα από ποτέ. Έτσι, αν ανακαλύψετε ότι αναρωτιέστε "πότε πρέπει να αρχίσω να σκέφτομαι τον επανασχεδιασμό ιστοτόπου;Η τεχνολογία σας είναι ξεπερασμένη Κάθε...

Web design trends για το 2023

Web design trends για το 2023

Web design trends για το 2023Μία ιστοσελίδα αιχμής είναι ένας σίγουρος τρόπος για να προσελκύσετε πελατες για την επιχείρησή σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε δικηγορικό γραφείο χρειάζεται ένα σχέδιο τελευταίας τεχνολογίας.  Μην ανησυχείτε, σας έχουμε καλύψει. Εδώ είναι...

Γιατί το google my business είναι σημαντικό;

Γιατί το google my business είναι σημαντικό;

Γιατί το google my business είναι σημαντικό;Το Google My Business είναι ένα δωρεάν εργαλείο που προσφέρεται από τη Google και επιτρέπει στις επιχειρήσεις να διαχειρίζονται την ηλεκτρονική τους παρουσία σε όλη τη Google, συμπεριλαμβανομένων των Google Search και Google...

Επεξήγηση επωνυμίας, ταυτότητας και σχεδίαση λογοτύπου

Επεξήγηση επωνυμίας, ταυτότητας και σχεδίαση λογοτύπου

Ένα λογότυπο δεν είναι η επωνυμία σας, ούτε η ταυτότητά σας. Ο σχεδιασμός λογοτύπου, ο σχεδιασμός ταυτότητας και η επωνυμία έχουν όλα διαφορετικούς ρόλους, που μαζί, σχηματίζουν μια αντιληπτή εικόνα για μια επιχείρηση ή ένα προϊόν.

HTML και CSS στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

HTML και CSS στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

HTML και CSS στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Τι λειτουργεί το 2022;Αναμφισβήτητα, μία από τις πιο συναρπαστικές πτυχές της ανάπτυξης Ιστού τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ πιο σταθερό επίπεδο υποστήριξης για νέα πρότυπα HTML, CSS και ECMAScript (JavaScript)...

Τι είναι το No-Code; Τα καλύτερα εργαλεία για να ξεκινήσετε

Τι είναι το No-Code; Τα καλύτερα εργαλεία για να ξεκινήσετε

Τι είναι το No-Code; Τα καλύτερα εργαλεία για να ξεκινήσετεΠέρασαν οι εποχές που η δημιουργία ενός ψηφιακού προϊόντος, όπως ένας ιστότοπος, ένα ενημερωτικό δελτίο ή μια εφαρμογή, ήταν διαθέσιμο μόνο σε όσους είχαν συγκεκριμένες δεξιότητες ή ένα αξιόλογο χρηματικό ποσό...

Κορυφαίες τάσεις σχεδίασης ιστοσελίδων για το 2022

Κορυφαίες τάσεις σχεδίασης ιστοσελίδων για το 2022

Κορυφαίες τάσεις σχεδίασης ιστοσελίδων για το 2022οιες τάσεις στο σχεδιασμό ιστοσελίδων θα κυριαρχήσουν το 2022; Με ποια στυλ και τεχνικές πρέπει να εξοικειωθείτε ώστε οι δημιουργίες σας να είναι φρέσκες και μοντέρνες όλο το χρόνο;Διασκεδαστικά, αισιόδοξα σχέδια Τα...

Κοινοποίηση σε
Call Now Button