10 Βασικά Στοιχεία Σχεδιασμού ενός Blog

Blogs έχουν αυξηθεί στη δημοτικότητα τελευταία και σήμερα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αποφασίζουν να θέσουν τις σκέψεις τους σε απευθείας σύνδεση έτσι blogging είναι λίγο πολύ ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνει.

Παρόλο που τα blog θεωρούνται ευκολότερα στον χειρισμό, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πραγματικά να είστε προγραμματιστής ή σχεδιαστής ιστοσελίδων για να ξεκινήσετε ένα blog. θα πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένα πρότυπα που θα σας βοηθήσουν να στείλετε το σωστό μήνυμα. Υπάρχουν πολλές συμβουλές που θα μοιραστώ μαζί σας για την επιλογή των σωστών στοιχείων σχεδιασμού για το ιστολόγιό σας, καθώς το blogging είναι ένα από τα χόμπι μου επίσης.

Αυτά είναι μόνο 10 από αυτά που θεωρώ πιο σημαντικά, αλλά αν χάσω κάτι, μπορείτε να αισθάνεστε ελεύθεροι να προσθέσετε άλλες χρήσιμες συμβουλές στα σχόλια.

1. Προσαρμοσμένη κεφαλίδα και υποσέλιδο
Αυτά είναι πραγματικά σημαντικά για το σχεδιασμό του ιστολογίου σας αν θέλετε να είναι διαφορετικό από όλα τα άλλα blogs εκεί έξω. Επιλέξτε ένα θέμα που πιστεύετε ότι θα ήταν κατάλληλο για το θέμα του ιστολογίου σας. Υπάρχουν τόνοι διαφόρων θεμάτων στο Διαδίκτυο, μερικά από αυτά είναι δωρεάν, ενώ θα πρέπει να πληρώσετε για άλλους (αυτή είναι μια καλή επιλογή επειδή είναι λιγότερο πιθανό να βρεθείτε σε ένα τέτοιο σχέδιο σε πολλά άλλα blogs). Ωστόσο, αν θέλετε πραγματικά να ξεχωρίσετε, τότε θα πρέπει να σχεδιάσετε τη δική σας κεφαλίδα και αυτή είναι ίσως η καλύτερη επιλογή μέχρι στιγμής λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι επιλέγετε μια έκδοση χαμηλού κόστους.

Μπορείτε να επιλέξετε τα γραφικά, τις διαφορετικές γραμματοσειρές, το λογότυπό σας ή μια ετικέτα στην κεφαλίδα σας, ώστε να γίνει πιο προσαρμοσμένη.

2. Εύχρηστη πλοήγηση
Το να έχετε το blog σας φιλικό προς το χρήστη είναι πραγματικά σημαντικό, που σημαίνει ότι θα πρέπει να ανταποκριθείτε στις προσδοκίες των μελλοντικών σας επισκεπτών και να τους κάνετε να αισθάνονται άνετα κατά την περιήγηση στο blog σας. Για παράδειγμα, προσπαθήστε να περιορίσετε τις κατηγορίες στο ιστολόγιό σας σε μέγιστο 10. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των κατηγοριών, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα ο επισκέπτης σας να μπερδευτεί εύκολα και να ξεχάσει αυτό που ψάχνει στην πρώτη θέση.

3. Γραμμή αναζήτησης
Και δεδομένου ότι ανέφερα το γεγονός ότι οι επισκέπτες έρχονται στο blog σας για να ψάξουν για κάτι που μπορεί να τους ενδιαφέρει, τότε θα πρέπει σίγουρα να συμπεριλάβετε μια γραμμή αναζήτησης. Είναι ένας πολύ άνετος τρόπος αναζήτησης περιεχομένου χρησιμοποιώντας διαφορετικές λέξεις-κλειδιά … αλλά ίσως το γνωρίζετε ήδη, σωστά; Αυτό είναι μόνο ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να συμπεριλάβετε στο σχεδιασμό του ιστολογίου σας και δεν πρέπει να το αγνοήσετε. Μπορείτε να συμπεριλάβετε τη γραμμή αναζήτησης στην κεφαλίδα στην πλαϊνή μπάρα του ιστολογίου σας.

4. Συνδρομή RSS και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Ενημερώστε τους χρήστες σχετικά με τη δραστηριότητά σας συμπεριλαμβάνοντας μια ροή RSS και τη δυνατότητα συνδρομής μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείτε έναν αναγνώστη για το ιστολόγιό σας και οι επισκέπτες ενδέχεται να είναι πρόθυμοι να σας ακολουθήσουν. Προσπαθήστε να το κάνετε ορατό και εύκολο να το βρείτε προσθέτοντας ένα χαριτωμένο κουμπί στην πλαϊνή γραμμή, την κεφαλίδα, το υποσέλιδο ή σε κάθε μεμονωμένη θέση.

5. Κουμπιά κοινωνικής κατανομής
Τα κοινωνικά δίκτυα είναι τεράστια στις μέρες μας και γι ‘αυτό πρέπει να τα συμπεριλάβετε και στο ιστολόγιό σας. Αυτός είναι ένας τρόπος να μοιραστείτε το περιεχόμενό σας με ανθρώπους από όλο τον κόσμο και στη συνέχεια να τους αφήσετε να μοιραστούν το περιεχόμενό σας και να ενημερώσουν άλλα άτομα για αυτό και η αλυσίδα συνεχίζεται και συνεχίζει. Αισθάνεται πολύ πιο άνετα όταν μπορείτε να μοιραστείτε κάποιες φωτογραφίες ή περιεχόμενο που σας άρεσε στη σελίδα σας στο Facebook για παράδειγμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συστήνω έντονα την ενσωμάτωση εικονιδίων κοινής χρήσης στο ιστολόγιό σας, καθώς θα καταλήξουν να είναι αρκετά χρήσιμα.

6. Δώστε περιθώρια για σχόλια
Μην ξεχνάτε ότι οι επισκέπτες σας μπορεί να έχουν κάτι να πουν για το περιεχόμενό σας ή το ιστολόγιό σας, ώστε να πρέπει να τους δώσετε το δικαίωμα να μιλήσετε. Ως εκ τούτου, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής να αφήσετε σχόλια στο blog σας είναι πραγματικά σημαντικό.

Θα πρέπει επίσης να διευκολύνετε τον χρήστη να επιλέξει είτε θέλει να αφήσει ένα σχόλιο ως επισκέπτη, είτε συνδεόμενος είτε συνδεόμενος στο λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης του.

7. Η σελίδα “Σχετικά με μένα”
Έχοντας μια σελίδα “Σχετικά με τον συγγραφέα” είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε ισχυρότερες σχέσεις με τους αναγνώστες σας. Αφήστε τους ανθρώπους να γνωρίζουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον συγγραφέα, επειδή ενδιαφέρονται. Αφήστε τους να γνωρίζουν το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο έτσι ώστε να μπορούν να σας κάνουν ερωτήσεις ή να σας στέλνουν διαφορετικές προτάσεις συνεργασίας.

8. Λευκός χώρος για βελτίωση της αναγνωσιμότητας
Ο λευκός χώρος είναι ο χώρος που έχει αφεθεί κενό (ανεξάρτητα από το χρώμα) που έχει αφεθεί για να βελτιωθεί η αναγνωσιμότητα και να εστιάσετε στο περιεχόμενο ή σε πράγματα που νομίζετε ότι είναι πιο σημαντικά σε έναν ιστότοπο. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτό σε ένα προηγούμενο άρθρο που έχω δημοσιεύσει, αλλά μέχρι στιγμής είναι μια αρχή διαθέσιμη και για τα blogs. Οργανώστε το περιεχόμενό σας και τα γραφικά σας έτσι ώστε να είναι εύκολο να κατανοήσετε το περιεχόμενό του και να βρείτε τις πληροφορίες που ψάχνετε πιο εύκολα.

9. Αρχεία
Το περιεχόμενο είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα σε ένα blog, επομένως θα πρέπει να επικεντρωθείτε στην παροχή υψηλής ποιότητας περιεχομένου στην πρώτη θέση, μιας επιλογής αναζήτησης στη δεύτερη θέση και των αρχείων. Με αυτόν τον τρόπο οι επισκέπτες σας θα έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν στις παλαιότερες αναρτήσεις σας και απλά δεν μπορείτε να τις απομακρύνετε από αυτές. Δώστε στο περιεχόμενό σας κάποια βοήθεια τοποθετώντας αρχεία στο ιστολόγιό σας και θα δείτε πόσο πιο ευχαριστημένοι θα είναι οι αναγνώστες σας.

10. Απενεργοποιήστε τη μουσική
Τώρα ξέρω ότι αυτό πιθανότατα δεν έχει τίποτα να κάνει με το σχεδιασμό ενός blog, αλλά όταν πηγαίνω σε σελίδες με μουσική σε αυτούς που παίζει από προεπιλογή, τρελαίνομαι προσπαθώντας να ψάξω να το απενεργοποιήσω γρηγορότερα. Αυτή είναι μια χαριτωμένη επιλογή και είναι δύσκολο για τους οπαδούς της μουσικής να το αφήσουν να πάει, αλλά μπορεί να πάρει πραγματικά ενοχλητικό. Εάν θέλετε να μοιραστείτε την αγαπημένη σας μουσική, υπάρχουν διαφορετικά plug-ins για τα blog που μπορείτε να ρυθμίσετε για να αναπαράγετε μουσική, αν το επιθυμεί ο χρήστης. Με αυτόν τον τρόπο δεν αναγκάζετε ένα ενοχλητικό χαρακτηριστικό στους επισκέπτες σας, αλλά μοιράζεστε τα ενδιαφέροντά σας με όσους ενδιαφέρονται ταυτόχρονα. Εκεί, το πρόβλημα επιλύθηκε!

Call Now Button