Κοινοποίηση σε

Αρχές καθαρού/clean σχεδιασμού ιστοσελίδων

Ο μινιμαλισμός ήταν πάντα ένα από τα πράγματα που θαύμαζα περισσότερο αν πρόκειται για εσωτερική διακόσμηση, ανθρώπους, μόδα ή σχεδιασμό ιστοσελίδων. Όταν ψάχνετε για πληροφορίες, ας πούμε στο Διαδίκτυο, μπορεί να ενοχληθείτε εξαιτίας της ροής διαφημίσεων ή διαφορετικών πολύχρωμων και περίπλοκων σχεδιαγραμμάτων που φτάνουν στο δρόμο σας κατά την περιήγηση σε έναν ιστότοπο για να βρείτε αυτό που είναι το πιο σημαντικό περιεχόμενο. “Λιγότερο είναι περισσότερο” – αυτό είναι που πρέπει να είναι στο μυαλό ενός σχεδιαστή ιστού όταν επινοεί κάτι νέο για να δημοσιεύσει στο Διαδίκτυο.

Όπως σε κάθε άλλο επαγγελματικό τομέα, στο σχεδιασμό ιστοσελίδων – η πρακτική κάνει τέλεια αν δεν είστε φυσικά ιδιοφυΐα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, αν κάποιος δεν είναι σίγουρος για την εμφάνιση του μελλοντικού ιστότοπού του, τότε χρειάζεται διεξοδική έρευνα για να συμβεί αυτό. Δεν μπορώ να δώσω οποιεσδήποτε ιδέες σχεδίου γιατί η δική μου πιθανώς δεν ταιριάζει με όσα σκέφτονται οι σχεδιαστές, αλλά αυτό που μπορώ να κάνω είναι να τους βοηθήσω με μερικές συμβουλές για ένα καθαρό, μινιμαλιστικό web design, όπου το περιεχόμενο είναι αυτό που ξεχωρίζει. το τέλος, αυτό είναι το πιο σημαντικό αποτέλεσμα μιας ιστοσελίδας μπορεί να έχει. Απάντηση: Μήπως γνωρίζατε ότι ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός ξεκίνησε πριν από δεκαετίες στην Ελβετία, εφαρμοζόταν στα μέσα ενημέρωσης μέσω του γραφικού σχεδιασμού, της μουσικής, της λογοτεχνίας, της ζωγραφικής και τέλος του σχεδιασμού ιστοσελίδων; Και τώρα πίσω στις συμβουλές:

Προσπαθήστε να υπακούσετε στην αρχή – λιγότερα είναι περισσότερα
Αυτή η αρχή είναι απαραίτητη για τον μινιμαλισμό και χωρίς αυτό – αυτός ο τύπος σχεδιασμού δεν θα θεωρείται βιώσιμος. Αποφύγετε ένα φουσκωμένο σχέδιο, με πολλά στοιχεία που στην πραγματικότητα δεν χρειάζονται πραγματικά εκεί. Παρόλο που θα θέλατε το σχέδιό σας να εξετάσει το καλύτερο και το διαφορετικό από όλα τα άλλα εκεί έξω – δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να το διακοσμήσετε με περιττά στοιχεία. Αυτό ισχύει και για το περιεχόμενο που έχετε στον ιστότοπό σας. Αποφύγετε τη χρήση πάρα πολλών πληροφοριών που παρουσιάζονται με διαφορετικούς τρόπους. Πείτε μία φορά τι πρέπει να πείτε – αλλά πείτε καλά.

Εστιάστε στο περιεχόμενό σας
Εκτός από την επιλογή του περιεχομένου στον ιστότοπό σας με σύνεση, θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη σας πώς παρουσιάζεται αυτό το περιεχόμενο. Επιλέγοντας τη σωστή γραμματοσειρά που θα φαίνεται ωραία ωραία, αλλά την ίδια στιγμή δεν θα γεμίσει το σχέδιό σας είναι πολύ σημαντικό. Ευτυχώς το Διαδίκτυο προσφέρει μια ολόκληρη δέσμη ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές γραμματοσειρές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Απλά πρέπει να ψάξετε υπομονετικά για ένα που είναι κατάλληλο για την ιστοσελίδα σας και το σχεδιασμό του.

Ο λευκός χώρος
Αυτός είναι ίσως ένας υπερβολικός ορισμός για μια αρχή, αλλά πράγματι είναι πραγματικά σημαντικό. Περισσότερος λευκός χώρος είναι λιγότερο ακαταστασία και αυτό είναι που έχει σημασία σε ένα μινιμαλιστικό, καθαρό σχεδιασμό ιστοσελίδων. Μην φοβάστε να το αφήσετε εκεί, αντί να επικεντρωθείτε σε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία που θα μπορούσαν να τα γεμίσουν όπου ήταν απαραίτητο. Ο λευκός χώρος κάνει τον χρήστη να χωνέψει το περιεχόμενο ευκολότερα και είμαι βέβαιος ότι αυτό είναι που κάθε σχεδιαστής ψάχνει.

Χρησιμοποιήστε γραφικά με ισχυρό αντίκτυπο
Η αποτελεσματική χρήση των γραφικών σε ένα καθαρό σχεδιασμό ιστοσελίδων είναι ένα άλλο σημαντικό βήμα που πρέπει να ακολουθήσετε. Αν είστε πολύ καλλιτεχνικοί και είστε πρόθυμοι να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά γραφικά και εικόνες στο σχεδιασμό ιστοσελίδων σας, τότε το κάνετε με σύνεση. Συγκεντρώστε όλες τις ιδέες σας σε ένα ή δύο γραφικά και στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσετε κατά το σχεδιασμό της ιστοσελίδας. Οι εικόνες που χρησιμοποιούνται θα πρέπει να έχουν ισχυρή οπτική επίδραση, είτε πρόκειται για το χρώμα είτε για το μήνυμα που στέλνουν. Και όταν λέω ισχυρός αντίκτυπος εννοώ μια γευστική ποικιλία χρωμάτων και ιδεών που συγκεντρώνονται σε γραφικά που δεν επηρεάζουν το περιεχόμενό σας. Στο τέλος εξαρτάται από εσάς αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε γραφικά στο μινιμαλιστικό σχεδιασμό σας. Τα μονόχρωμα χρώματα θα έχουν επίσης ισχυρό αντίκτυπο εάν χρησιμοποιούνται με σύνεση κατά τη γνώμη μου.

Μοναδικά καλώδια λειτουργούν καλύτερα
Για να δημιουργήσετε οπτικό ενδιαφέρον, θα χρειαστεί να εργαστείτε σε ένα σωστό wireframe. Ίσως χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να δημιουργήσετε ένα wireframe για ένα μινιμαλιστικό σχεδιασμό γιατί θα πρέπει να δώσετε προσοχή κατά τη δημιουργία της ιεραρχίας. Πριν φτιάξετε το σύρμα για το σχεδιασμό σας, πρέπει να αποφασίσετε ποιο περιεχόμενο είναι απαραίτητο και δεν μπορεί να αποκλειστεί πρώτα, οπότε η ιεράρχηση είναι απαραίτητη. Θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε την ευθυγράμμιση και στη συνέχεια να δημιουργήσετε μια συγκεκριμένη ισορροπία στο σχεδιασμό σας.

Μην ξεχνάτε τη χρηστικότητα
Στο τέλος αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα – πώς αισθάνεται ο τελικός χρήστης κατά την περιήγηση στον ιστότοπό σας. Ναι, θα πρέπει να είναι απλή, κομψή και κομψή, αλλά ταυτόχρονα δεν πρέπει να ξεχνάμε την πλοήγηση. Προσπαθήστε να μην ανακαλύψετε ξανά τον τροχό όταν πρόκειται για πλοήγηση. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούνται για να πλοηγηθεί χρησιμοποιώντας τη γραμμή πάνω ή αριστερά και όταν συναντούν κάτι νέο, μερικές φορές συγχέονται. Αυτός δεν είναι ένας κανόνας που έχει τεθεί φυσικά σε πέτρα. Μόλις είστε βέβαιοι ότι η πλοήγησή σας είναι απλή, τότε προχωρήστε και εισάγετε την στον ιστότοπό σας. Απλά θυμηθείτε ότι υπάρχουν διαφορετικοί τύποι χρηστών και ότι μερικές από αυτές μπορεί να μην είναι φιλικές προς αυτό το είδος αλλαγών.

Σχετικά με τα χρώματα και την αντίθεση
Μερικοί σχεδιαστές επιμένουν σε απλά μαύρα ή άσπρα χρώματα ως επιλογή για τον μινιμαλιστικό σχεδιασμό τους. Θα έλεγα ότι οποιοδήποτε χρώμα του ουράνιου τόξου θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εφ ‘όσον δεν επηρεάζει το περιεχόμενό σας. Το χρώμα μπορεί να κάνει και τα δύο – να βοηθήσει το περιεχόμενό σας να ξεχωρίσει ή να καταστήσει αδύνατη την ανάγνωση και την εστίαση, γι ‘αυτό είναι μια σημαντική επιλογή. Σκεφτείτε δύο φορές πριν αποφασίσετε για τα χρώματα.

Παίξτε με αντιθέσεις κατά την εφαρμογή του σχεδίου σας. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να επισημάνετε οπτικά κάποιο περιεχόμενο ή πληροφορίες που χρειάζεστε και θα είναι ευκολότερο να εντοπίσετε. Θα χρειαστεί να προσθέσετε αντίθεση εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε περισσότερο λευκό χώρο για ένα μινιμαλιστικό αλλά κομψό σχεδιασμό.

 

Στο τέλος εξαρτάται από εσάς και τη φαντασία σας πώς κατασκευάζετε το σχέδιο του ιστοτόπου σας. Θα ήθελα όμως να συστήσω για σας να ακολουθήσετε ορισμένους κανόνες που έχουν ήδη αποδειχθεί επιτυχείς εάν θέλετε ένα καλό σχέδιο, ειδικά αν δεν είστε ακόμα σίγουροι για το πώς θέλετε να καταλήξει ο ιστότοπός σας.

Αυτές ήταν μερικές βασικές συμβουλές για ένα καθαρό σχεδιασμό ιστοσελίδων, ωστόσο ξέρω ότι πρέπει να είχα χάσει μερικούς, επομένως θα επανέλθω με περισσότερες συμβουλές σε άλλες μελλοντικές θέσεις.

Καλή τύχη σε όλους τους δημιουργικούς σχεδιαστές εκεί έξω!

Κοινοποίηση σε
Call Now Button