web design: Περιεχόμενο vs. σχέδιο, ποιος κέρδισε;

Περιεχόμενο ή σχέδιο; – το αιώνιο ερώτημα που εμφανίζεται κάθε φορά που συζητάμε για το τι είναι πιο σημαντικό για να επιβιώσει ένας ιστότοπος, να παρατηρηθούν και να έχουν χρήστες που θα ήταν πρόθυμοι να επιστρέψουν. Θα έλεγα αυτά τα δύο πόδια με τα χέρια στο χέρι, το σχέδιο είναι το σώμα και το περιεχόμενο που είναι η ψυχή μιας ιστοσελίδας.

Είναι σαν να συναντάς ανθρώπους – εξετάζεις πώς φαίνονται πρώτα και έπειτα γνωρίζεις τι σκέφτονται. Αλλά και πάλι, κάθε κανόνας έχει μια εξαίρεση και εξαρτάται από το άτομο.

Μερικοί άνθρωποι θα περιηγούσαν καθημερινά σε ιστοσελίδες καθημερινά, αναζητώντας μια δόση έμπνευσης, αναζητώντας καλό σχεδιασμό, φροντίζοντας λιγότερο για το περιεχόμενο. ενώ άλλοι ενδιαφέρονται να διαβάσουν τις πληροφορίες ποιότητας που δεν ενδιαφέρονται για την εμφάνιση της ιστοσελίδας. Υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τι ψάχνουν και στη συνέχεια καταλήγουν σε έναν όμορφα σχεδιασμένο ιστότοπο που έχει δροσερές πληροφορίες γι ‘αυτό, γι’ αυτό πιθανότατα αυτός ο ιστότοπος θα πάρει σελιδοδείκτες και θα μοιραστεί στα κοινωνικά δίκτυα. Όλα εξαρτώνται από τις προτεραιότητες, αλλά οι ιδιοκτήτες ιστοτόπων θα πρέπει να ασχοληθούν με όλες αυτές τις προοπτικές κατηγορίες και να φροντίσουν να προσελκύσουν τους ανθρώπους στην ιστοσελίδα τους με καλό σχεδιασμό και να τους κρατήσουν να επιστρέψουν εξαιτίας του ποιοτικού περιεχομένου τους. Μπορεί να ακούγεται σκληρά, αλλά όχι αδύνατο.

Τι έρχεται πρώτο: περιεχόμενο ή σχέδιο;
Αλλά προτού φτάσουμε στη σημασία του περιεχομένου ή του σχεδιασμού, θα πρέπει να αρχίσουμε να θέτουμε την ερώτηση: Τι γίνεται πρώτα; Αυτό είναι απαραίτητο, διότι, για παράδειγμα, οι ιδιοκτήτες ιστότοπων που δεν έχουν ιδέα για το σχεδιασμό ενός ιστότοπου ή τη συγγραφή περιεχομένου για αυτό, θα πρέπει να προσλάβουν επαγγελματίες που θα το κάνουν γι ‘αυτούς. Τώρα, αυτό είναι δύσκολο γιατί ορισμένοι σχεδιαστές ιστοσελίδων δεν θα ξεκινήσουν τη δουλειά τους μέχρι να ξέρουν τι είναι η ιδέα του ιστότοπου και να δουν κάποιο περιεχόμενο, επειδή μπορεί να χρειαστούν περισσότερες πληροφορίες παρά μόνο γενικές πληροφορίες. Οι συγγραφείς περιεχομένου ίσως να μην ξεκινήσουν αφού δουν μια μακέτα σχεδιασμού έτσι ώστε να γνωρίζουν τι να γράψουν.

Ένα πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να προσληφθεί ένας στρατηγικός περιεχομένου που έχει ήδη εμπειρία σε αυτό το θέμα. Αυτός ο τύπος θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τα πάντα σε σχέση με το περιεχόμενο, από το “πώς να το πω” σε “πώς να διαχειριστείτε” το περιεχόμενο που έχετε επιτυχώς. Αυτό θα σας βοηθήσει πολύ αν δεν είστε σίγουροι για το πώς να γράψετε για τον ιστό καθώς χρειάζεται κάποια πρακτική για να πετύχετε σε αυτό. Προσωπικά πιστεύω ότι το περιεχόμενο έρχεται πρώτα και αυτό είναι που πρέπει να αρχίσετε με. Η εκκίνηση με κάποιο γενικό περιεχόμενο μπορεί να σας δώσει μια γενική εικόνα για το πώς θα αλληλεπιδράσει με το οπτικό τμήμα μιας ιστοσελίδας και αυτές οι δύο αλληλοσυνδέονται έντονα. Αυτή η ιδέα παρουσιάζεται στη συνέχεια στην ομάδα σχεδιασμού και συζητείται διεξοδικά οδηγώντας το δρόμο προς τη διαδικασία σχεδιασμού.

Γιατί Περιεχόμενο;
Το περιεχόμενο είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να επιστρέφουν στον ιστότοπό σας μόλις βρουν τις πληροφορίες που ψάχνουν. Ο στόχος των ιστότοπων είναι να προσελκύσουν χρήστες του Διαδικτύου σε περίπτωση που πουλάτε κάτι ή παρουσιάζετε κάτι, αλλά με βάση τη δημοτικότητα του ιστότοπου που κρατά τους χρήστες στον ιστότοπό σας όσο το δυνατόν περισσότερο και διατηρώντας τους ενδιαφέρονται να επιστρέψουν, είναι αυτό που το καθιστά έναν καλό ιστότοπο.

Το περιεχόμενο είναι αυτό που κάνει έναν ιστότοπο να εμφανίζεται με επιτυχία στις πρώτες σελίδες των μηχανών αναζήτησης και αυτό ενδιαφέρει τους περισσότερους ιδιοκτήτες ιστότοπων. Πρώτον στις σελίδες των μηχανών αναζήτησης, σημαίνει ότι οι άνθρωποι θα σας βρουν πιο γρήγορα και θα είστε σε θέση να προσελκύσετε περισσότερους επισκέπτες στον ιστότοπό σας. Το περιεχόμενο είναι αυτό που κάνει έναν ιστότοπο ζωντανό. Η ζωή του καλού περιεχομένου είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή ενός καλού σχεδιασμού, δεδομένου ότι αυτό το περιεχόμενο είναι υψηλής ποιότητας και οι χρήστες βρίσκουν κάτι νέο και ενδιαφέρον, ενώ το καταναλώνουν. Με την ενημέρωση του περιεχομένου σας και άλλων τεχνικών SEO, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα εμφανιστείτε στην πρώτη σελίδα της Google για παράδειγμα και τελικά αυτό είναι που κάνει έναν εμπορικό ιστότοπο αξίζει τον κόπο και να επιστρέψει.

Γιατί σχεδιασμός;
Όπως ανέφερα σε αυτό το άρθρο, ο σχεδιασμός είναι αυτό που κάνει την ιστοσελίδα σας ελκυστική. Η πιθανότητα ότι οι άνθρωποι θα ρίξουν μια ματιά στο δροσερό περιεχόμενο σας είναι μικρότερο εάν ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας σας είναι άψυχος. Ένας καλός σχεδιασμός προσελκύει κίνηση, αλλά δεν θα διασφαλίσει το γεγονός ότι οι άνθρωποι θα επιστρέψουν, εκτός αν ενδιαφέρονται για το τι νέο υπάρχει στον ιστότοπο. Ως εκ τούτου το σχέδιο έχει λιγότερες πιθανότητες να ανανεωθεί τόσο όσο το περιεχόμενο είναι.

Ένα καλό σχέδιο είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους λιγότερο συγκεχυμένους για την εύρεση του σωστού περιεχομένου και την εύρεση του ευκολότερου δυνατού τρόπου. Οι άνθρωποι παίρνουν “γάντζο” με εξαιρετικό σχεδιασμό, και το σημαντικό είναι να κρατήσετε το άγκιστρο εκεί μέσω του περιεχομένου έτσι ώστε ο ιστότοπός σας να πάρει τη σωστή προσοχή. Η αποφυγή βαρειών γραφικών θα κάνει το σχεδιασμό σας να φαίνεται κομψό και μινιμαλιστικό και να θυμάστε – λιγότερο είναι περισσότερο! Καλύτερη προσθήκη περισσότερων πληροφοριών ποιότητας παρά δημιουργία πολύπλοκου σχεδιασμού.

Στο τέλος, εξαρτάται από εσάς να αποφασίσετε ποιος κερδίζει τη μάχη στη μάχη Σχέδιο vs Περιεχόμενο. Και οι δύο είναι πολύ σημαντικές και έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και όπως είπα πηγαίνω χέρι-χέρι για να φτιάξω την ιστοσελίδα σας μοναδική και επισκέφτηκα.

Τι πιστεύεις για αυτό;

Call Now Button