Επέλεξε πράσινο: Το χρώμα που συνδέεται με τη φύση

κατασκευή ιστοσελίδων

Όλοι ονειρευόμαστε στο χρώμα. Κάθε σχεδιαστική φιλοσοφία και σκίτσο έρχεται με κάποιο συνδυασμό χρωμάτων. Αλλά τι σημαίνουν αυτά τα χρώματα; Τι συνδέσεις κάνουμε μόνο με αυτή την επιλογή και μόνο;

Το πράσινο συνδέεται στενά με τη φύση – πράσινο γρασίδι, πράσινο (ή οικολογικό) φιλικό.

Εδώ θα ρίξουμε μια ματιά στα πράσινα – έννοιες, ζεύγη χρωμάτων και τοποθεσίες που το κάνουν καλά. Ενώ το πράσινο είναι πιο ισχυρό συνδεδεμένο με τη φύση, έχει και άλλες έννοιες. Οι πράσινες αποχρώσεις συνδέονται με την υγεία, την ανάπτυξη, τη φρεσκάδα, τα χρήματα και την ασφάλεια. Το πράσινο, γενικά, είναι εξαιρετικά ευχάριστο για το μάτι και μπορεί να αυξήσει την αίσθηση της ηρεμίας ή της ηρεμίας ενός ατόμου.

κατασκευη ιστοσελιδας τιμες

Αποχρώσεις του πράσινου

Silverback

Green Infrastructure Inc

dConstruct 2010

Εργαλείο δημιουργίας προτύπου ενημερωτικού δελτίου
Με τις κάρτες Postcards μπορείτε να δημιουργήσετε και να επεξεργαστείτε ηλεκτρονικά πρότυπα ηλεκτρονικά χωρίς καμία δεξιότητα κωδικοποίησης! Περιέχει περισσότερα από 100 στοιχεία για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε πρότυπα προσαρμοσμένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ταχύτερα από ποτέ.

Το πράσινο είναι ένα από τα πιο φυσικά και ουδέτερα χρώματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε ένα σχέδιο σχεδιασμού. Το χρώμα έχει πολύ αρνητικές συσχετίσεις (εκτός αν παίρνει κιτρινωπό τόνο) και είναι ελκυστικό στο μάτι εξαιτίας του μήκους κύματος του στο φάσμα του φωτός.

Το πράσινο χρησιμοποιείται από εταιρείες που θέλουν να σχηματίσουν έναν οπτικό δεσμό με τη φύση, να προωθήσουν την ευεξία ή την υγεία ή την ασφάλεια, τις στρατιωτικές εφαρμογές και τα χρήματα και τη χρηματοδότηση. Ενώ το χρώμα συχνά συνδέεται με τη σταθερότητα, μπορεί να συνδεθεί με την απειρία. (Σκεφτείτε τους όρους “είναι πράσινο” ή “greenhorn.”)

Οι πιο σκοτεινές αποχρώσεις του πράσινου τείνουν να έχουν αρσενικές σχέσεις, ενώ οι ελαφρύτεροι, οι περισσότεροι παστέλ αποχρώσεις συνδέονται με τις θηλυκές ιδιότητες. Αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε πολλαπλές αποχρώσεις του πράσινου, ένας αρκετά μεγάλος αριθμός ανδρών απαιτεί κόκκινο / πράσινο χρώμαblindness και μπορεί να έχει πρόβλημα να διακρίνει διαφορετικές αποχρώσεις.

Σκούρο πράσινο: Οι πιο σκούρες αποχρώσεις του πράσινου συνδέονται περισσότερο με τα χρήματα, ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου το νόμισμα εκτυπώνεται σε πράσινο χαρτί. Η ισοπαλία με τα χρήματα οδήγησε σκούρο πράσινο για να συνδεθεί με την απληστία, το φθόνο και τη φιλοδοξία.

Φωτεινό πράσινο: Οι φωτεινότερες πράσινες αποχρώσεις είναι ελπιδοφόρες και ασφαλείς. Το χρώμα αντιπροσωπεύει επίσης τη σταθερότητα και την αντοχή, αν και είναι η σύνδεση με τη φύση. Τα λαμπερά πράσινα χρώματα συχνά θεωρούνται ως το χρώμα για τα φυτά και στο μάρκετινγκ για φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες και προϊόντα.

Κίτρινο-πράσινο: Όσο πιο κιτρινωπό πράσινο η απόχρωση, τόσο λιγότερο θετικές είναι οι ενώσεις. Τα κίτρινα-χόρτα θεωρούνται συχνά ότι αντιπροσωπεύουν ασθένεια ή διαφωνία. Άλλοι δένονται για να σκιάσουν τη ζηλοτυπία.

Πράσινη ελιά: Τα χόρτα είναι επίσης αντιπροσωπευτικά της φύσης. Το χρώμα αντιπροσωπεύει επίσης την ειρήνη (σκεφτείτε τη φράση “επεκτείνετε έναν κλαδί ελιάς”). Εδώ λαμβάνετε διπλές αναπαραστάσεις – τα κλαδιά ελιάς είναι ένα φυτό που παράγει φυσικά ένα χρώμα που συνδέεται με την ειρήνη.

Ενώ το πράσινο είναι συχνά συνδεδεμένο με το χρήμα στις Ηνωμένες Πολιτείες, συνδέεται επίσης με την πρόοδο. Τα φώτα πορείας γίνονται πράσινα, για παράδειγμα, όταν είναι καιρός να κινηθούμε ξανά και τα έργα που εγκρίνονται είναι “πράσινα αναμμένα”.

Στην Αγγλία, το χρώμα συνδέεται με την ιστορία του Robin Hood και θεωρείται ηρωικό.

Το πράσινο έχει πνευματικές έννοιες στους ισλαμιστικούς και ιαπωνικούς πολιτισμούς. Στο Ισλάμ, είναι ένα ιερό χρώμα και σημάδι σεβασμού. στην Ιαπωνία, είναι το χρώμα της αιώνιας ζωής.

Από την άλλη πλευρά, στη Βόρεια Αφρική το πράσινο αντιπροσωπεύει τη διαφθορά.

Τροχός χρωμάτων και σύζευξη
Το πράσινο χρώμα είναι δευτερεύον χρώμα στον τροχό χρώματος, που σημαίνει ότι γίνεται με το συνδυασμό δύο βασικών χρωμάτων. Το πράσινο σχηματίζεται με ανάμειξη κίτρινου και μπλε. Ακόμα περισσότερες αποχρώσεις μπορούν να δημιουργηθούν με τις προσθήκες λευκού ή μαύρου χρώματος.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον τροχό χρώματος για να δημιουργήσετε σχέδια χρωμάτων με πολλές αποχρώσεις που μπορούν να δημιουργήσουν μια αίσθηση αρμονίας ή χάος. Δημιουργήστε ένα σχέδιο χρησιμοποιώντας τρία χρώματα δίπλα-δίπλα για ένα ανάλογο σχέδιο – κίτρινο-πράσινο, πράσινο και aqua. Ένα συμπληρωματικό σχήμα ζεύγος πράσινο και ματζέντα ή φούξια (αντίθετα στο τιμόνι), ενώ τα φυσικά σχήματα μπορούν να ταιριάζουν με το πράσινο, το κίτρινο και το μπλε, επειδή κάθε χρώμα εμφανίζεται στη φύση.

Διάσημοι Σύνδεσμοι Μάρκας
Ο Kermit the Frog βοήθησε να κάνει το χρώμα διάσημο στο τραγούδι “It’s Not Easy Greening”. Αλλά μερικά εμπορικά σήματα έχουν αποδείξει ακριβώς το αντίθετο.

Πολλές γνωστές μάρκες συνδέονται με το χρώμα μέσα από μια ποικιλία εικόνων και τα λογότυπά τους – μάρκες μπύρας Heineken και Rolling Rock, φορολογικός συντάκτης H & R Block, οικολογική ομάδα Greenpeace, τουρνουά γκολφ Masters και πράσινο Bay Packers του NFL. χρώμα.

Άλλες γνωστές ενώσεις με πράσινο περιλαμβάνουν εθνικές στρατιωτικές δυνάμεις (πολλές από τις στολές είναι πράσινες), η πολιτική ομάδα του Κόμματος των Πρασίνων και ακόμη και το έθνος της Λιβύης, το οποίο έχει μια σταθερή πράσινη εθνική σημαία.

Heineken

Green Peace

Green Bay Packers

 

Daguia: Το φόντο τρέμει με πίτα από μέντα και τονίζεται από το μοναδικό φύλλο στην κορυφή. Σχεδόν αισθάνεται υγιής και επιεικής.

Συναισθήματα από τον Mike: Η πράσινη σκίαση σε αυτό το site απλά το κάνει να το καλεί. Τα χρώματα είναι διασκεδαστικά, φρέσκα και σας κάνουν να θέλετε να μάθετε περισσότερα για το έργο του Mike.

Schneider Garten

Schneider: Τα πράσινα φύλλα στο ουδέτερο σκηνικό είναι τέλεια προσαρμοσμένα στις εικόνες του κήπου σε αυτό το site. Ο σχεδιαστής δίνει μια απλή εστίαση στη φύση.

 

Call Now Button