Κοινοποίηση σε

SEO πως λειτουργεί

κατασκευή ιστοσελίδων

Τι είναι το SEO και πώς λειτουργεί το SEO;

Γειά σου! Πώς καταλήξατε εδώ; Πρέπει να έχετε αναζητήσει τον τρόπο βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης (SEO) ή κάτι σχετικό. Είτε χρησιμοποιείτε το Google, το Bing, το Yahoo ή οποιοδήποτε άλλο μέσο για να προσγειωθείτε εδώ σε αυτή τη σελίδα, είμαστε ευτυχείς που βρίσκεστε εδώ.

Είμαστε επίσης πολύ ενθουσιασμένοι που επισημαίνουμε την ειρωνεία στο ερώτημα αναζήτησης και τα αποτελέσματα που σας παραδόθηκαν!

Σίγουρα δεν συναντήσατε αυτή τη σελίδα τυχαία.

Η μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιήσατε δεν διάλεξε τυχαία αυτή τη σελίδα από τον ουρανό και σας έστειλε εδώ ελπίζοντας ότι θα απαντούσε πώς λειτουργεί η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης. Στην πραγματικότητα, χρησιμοποίησε έναν πολύ περίπλοκο αλγόριθμο για να καθορίσει ποια από τις περισσότερες από 21 εκατομμύρια σελίδες που έχει αναπροσαρμόσει στο θέμα του SEO θα ήταν καταλληλότερη να σας παρουσιάσει με την ελπίδα να απαντήσει καλύτερα στην ερώτησή σας.

Οι μηχανές αναζήτησης γνωρίζουν ότι, παρέχοντάς σας συνεχώς υψηλής ποιότητας, συναφή αποτελέσματα για τα ερωτήματα αναζήτησης, θα αρχίσουν να κερδίζουν την εμπιστοσύνη σας και ελπίζουμε να γίνουν η μόνη μηχανή αναζήτησης που χρειάζεστε ποτέ.

κατασκευη ιστοσελιδας τιμες

SEO σημαίνει βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης, η οποία είναι μια στρατηγική ψηφιακού μάρκετινγκ που εστιάζει στην παρουσία της ιστοσελίδας σας στα αποτελέσματα αναζήτησης σε μηχανές αναζήτησης όπως το Google. Όταν καταλαβαίνετε πώς λειτουργεί το SEO, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές τακτικές για να αυξήσετε την προβολή σας (ή πόσο ψηλά κατατάσσεστε) στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Μπορείτε να κατηγοριοποιήσετε τις τακτικές SEO σε δύο σπίτια:

On-page SEO: Όλες οι στρατηγικές SEO στη σελίδα συμβαίνουν στην ιστοσελίδα σας.
Off-page SEO: Όλες οι off-page στρατηγικές SEO συμβαίνουν off ιστοσελίδα σας.
Τόσο on-σελίδα όσο και off-page SEO στοχεύουν να κάνουν το site σας πιο φιλικό, καθώς και αξιόπιστο, στους χρήστες και τις μηχανές αναζήτησης. Όταν οι ανιχνευτές μηχανών αναζήτησης δουν πόσο φιλική είναι η ιστοσελίδα σας σε αυτούς και τους χρήστες, αυξάνει τις πιθανότητες ότι ο ιστότοπός σας θα κατατάσσεται καλά για διαφορετικές αναζητήσεις.

Για παράδειγμα, λέτε ότι έχετε δύο ιστοσελίδες: Website A και Website B.

Ο ιστότοπος Α δεν ανταποκρίνεται, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες σε tablet ή smartphones θα έχουν έναν δύσκολο χρόνο να πλοηγηθούν και να χρησιμοποιήσουν τον ιστότοπο. Η ιστοσελίδα Β, ωστόσο, ανταποκρίνεται, γεγονός που σημαίνει καλύτερη εμπειρία χρήστη για χρήστες tablet, smartphone και επιφάνεια εργασίας.

Για τις μηχανές αναζήτησης, είναι μια εύκολη απόφαση ποια ιστοσελίδα είναι πιο φιλική: Website A.

Φυσικά, πώς λειτουργούν οι μηχανές αναζήτησης είναι λίγο πιο περίπλοκο από αυτό. Σήμερα, οι μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούν περισσότερους από 200 διαφορετικούς παράγοντες για τη δημιουργία αποτελεσμάτων αναζήτησης, πράγμα που σημαίνει ότι πολλά διαφορετικά στοιχεία επηρεάζουν την τοποθέτησή σας στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Γιατί οι μηχανές αναζήτησης ενδιαφέρονται για SEO;

Η σελίδα στην οποία παραδίδετε μετά την είσοδό σας σε ένα ερώτημα αναζήτησης ονομάζεται σελίδα αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης (γνωστός και ως SERP). Το SERP σας παρουσιάζει τα λεγόμενα “οργανικά αποτελέσματα” καθώς και τις διαφημίσεις “pay-per-click” (ή PPC). Τα οργανικά αποτελέσματα είναι αυτά που επηρεάζονται από το SEO, ενώ οι διαφημίσεις της ΔΕΗ πληρώνονται.

Δεν μπορείτε να πληρώσετε το Google ή οποιαδήποτε μηχανή αναζήτησης για να καταλάβετε οποιαδήποτε θέση στα οργανικά αποτελέσματα.

Ωστόσο, οι διαφημίσεις στη σελίδα είναι πώς κάνουν τα χρήματά τους. Έτσι, τόσο καλύτερα είναι τα αποτελέσματα που σας παραδίδουν, τόσο πιθανότερο είναι εσείς και οι άλλοι να χρησιμοποιήσετε ξανά τη μηχανή αναζήτησης. Όσο περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη μηχανή αναζήτησης, τόσο περισσότερες διαφημίσεις μπορούν να παρουσιάσουν και τα περισσότερα χρήματα που μπορούν να κάνουν. Βγάζει νόημα?

πώς λειτουργεί το SEO;

 

Το Διαδίκτυο έχει βάλει πραγματικά τον κόσμο στα χέρια μας. Συνήθως δεν απέχουμε περισσότερα από μερικά κλικ από σχεδόν κάθε πληροφορία που μπορούμε να αναζητήσουμε. Όταν οι άνθρωποι αναζητούν πληροφορίες, υπηρεσίες, προϊόντα και ούτω καθεξής, πάνε online.

Προσπαθήστε να θυμηθείτε τη στιγμή που σκεφτήκατε, “Θα έπρεπε πραγματικά να δούμε πώς λειτουργεί η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης.”

Ξέρατε ακριβώς τι πρέπει να κάνετε: Πήρατε στο Διαδίκτυο και εσείς αναζητήσατε “πώς λειτουργεί το SEO”.

Τι έκανες τότε?

Οι αποδόσεις σας κάνουν κλικ σε ένα από τα πρώτα αποτελέσματα, τουλάχιστον αρχικά. Εάν δεν βρήκατε έναν ιστότοπο που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας, πιθανόν να πατήσατε το κουμπί “πίσω” και να μετακινηθείτε στη σελίδα μέχρι να βρεθεί αυτό που ψάχνατε.

Εάν ο ιστότοπός σας δεν έχει βελτιστοποιηθεί σωστά, είναι ασφαλές να υποθέσετε ότι εμφανίζεστε μόνο στην πρώτη σελίδα για τα επώνυμα ερωτήματα αναζήτησης – αν και ανάλογα με το όνομα της επιχείρησής σας, ίσως δεν συμβαίνει αυτό.

Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι που δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν, αλλά ψάχνουν για κάποιον σαν εσάς δεν θα σας βρουν ποτέ, και ποτέ δεν θα έχετε την ευκαιρία να τους πείτε γιατί είστε καλύτεροι από τον ανταγωνισμό.

Αυτό είναι σωστό: Χωρίς SEO, δίνετε οδηγούς μακριά.

Τα καλά νέα είναι ότι το καθιστά πολύ εύκολο για τους ανταγωνιστές σας που κάνουν SEO. Οι αποδόσεις είναι ότι σας αγαπούν για να μη βγάλετε μάχη.

Έτσι, ποιος νοιάζεται πώς οι μηχανές αναζήτησης παρέχουν αποτελέσματα; Σίγουρα πρέπει!

κατασκευη ιστοσελιδας κοστος

Μια τεχνική εξήγηση για το πώς λειτουργεί το SEO

Τώρα λοιπόν ξέρετε γιατί οι μηχανές αναζήτησης εργάζονται τόσο σκληρά για να σας προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα και γιατί πρέπει να προσέξετε, μπορούμε να μιλήσουμε για το πώς λειτουργεί το SEO με λίγες λεπτομέρειες.

Οι μηχανές αναζήτησης έχουν αράχνες – όχι το ανατριχιαστικό είδος, αλλά το αυτοματοποιημένο είδος ρομπότ.

Αυτές οι αράχνες συλλέγουν κάθε είδους πληροφορίες σχετικά με τον ιστότοπό σας και τις σελίδες που απαρτίζουν τον ιστότοπό σας. Αυτό τους επιτρέπει να προσδιορίζουν εύκολα πότε θα εξυπηρετεί κάποιον που ψάχνει μια σελίδα στον ιστότοπό σας. Συλλέγουν πράγματα όπως ταχύτητα σελίδας, ετικέτες τίτλου, κοινωνικά σήματα, εσωτερική σύνδεση, backlinks κ.ο.κ.

Με περισσότερους από 200 παράγοντες κατάταξης που χρησιμοποιεί η Google στον αλγόριθμό τους, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη και ενέργειες που μπορούν να ληφθούν για να βελτιστοποιηθεί ένας ιστότοπος. Υπάρχουν παράγοντες κατάταξης τόσο στην σελίδα όσο και εκτός σελίδας που καθορίζουν πόσο καλά βελτιστοποιείται ο ιστότοπός σας και, κατά συνέπεια, πόσο καλά κατατάσσεται.

Οι παράγοντες επί της σελίδας είναι ακριβώς αυτό που ακούγονται: Πράγματα που είναι στην πραγματικότητα στη σελίδα. Αυτό περιλαμβάνει ετικέτες τίτλου, περιεχόμενο, ταχύτητα ιστότοπου, διευθύνσεις URL σελίδας, ετικέτες εικόνας alt, εσωτερική σύνδεση και πολλά άλλα. Παράγοντες εκτός σελίδας, εν τω μεταξύ, βασίζονται σχεδόν αποκλειστικά σε συνδέσμους προς τον ιστότοπό σας από άλλους ιστότοπους.

Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι αυτά τα bots είναι αυτοματοποιημένα προγράμματα υπολογιστών και όχι πραγματικοί άνθρωποι.

Όπως μπορεί να φανταστείτε, αυτό σημαίνει ότι έχουν ορισμένους περιορισμούς.

Δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε έναν ιστότοπο όπως εσείς ή εγώ γιατί δεν βλέπουν πραγματικά τον ιστότοπο: ανιχνεύουν τον κώδικα του ιστότοπου. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να δουν εικόνες ή βίντεο, ούτε εντυπωσιάζουν με φανταχτερά σχέδια ή ηχητικά κλιπ.

Στην πραγματικότητα, δεν μπορούν καν να κατανοήσουν περιεχόμενο όπως το κάνουμε!

 

Ξέρετε πώς λειτουργεί το SEO, τώρα το κάνετε να λειτουργήσει για σας!

Η βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας για τις μηχανές αναζήτησης δεν είναι ένα ανυπέρβλητο καθήκον με κανένα τρόπο. Αν είστε λίγο λιγότερο τεχνικά διατεθειμένοι, ίσως να το βρείτε δύσκολο, αλλά μπορείτε πάντα να απευθυνθείτε σε έναν στρατηγικό ιστό για βοήθεια.

Το WebFX είναι ένα πρακτορείο SEO που έχει πολλά χρόνια εμπειρίας βελτιστοποιώντας τις ιστοσελίδες πελατών για να τους κάνει ελκυστικότερους για τις μηχανές αναζήτησης. Είτε είστε ολοκαίνουργιο για SEO είτε θέλετε να κάνετε τη βελτιστοποίησή σας στο επόμενο επίπεδο, είμαστε πρόθυμοι και πρόθυμοι να σας βοηθήσουμε!

Λάβετε επαφή με έναν εμπειρογνώμονα SEO στο WebFX σήμερα για να συζητήσουμε πώς μπορούμε να βελτιστοποιήσουμε τον ιστότοπό σας με ένα προσαρμοσμένο σχέδιο SEO. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να σας ακούσουμε!

Κοινοποίηση σε
Call Now Button