7 tips για να ξεκινήσετε μια καριέρα στον σχεδιασμό ιστοσελίδων

Ο σχεδιασμός ιστοσελίδων είναι μια αρκετά δημοφιλής δραστηριότητα, την οποία αναλαμβάνουν σήμερα περισσότεροι άνθρωποι με δημιουργικές δεξιότητες. Μόλις έχετε τη φαντασία και τη δυνατότητα, θα πρέπει σίγουρα να πάτε για αυτό, δίνοντας ότι αποκτάτε ορισμένες δεξιότητες και εμπειρία αυτή τη στιγμή. Δεν είναι τόσο εύκολο να πετύχετε μια καριέρα σε αυτό το θέμα, οπότε πρέπει είτε να είστε βέβαιοι στον εαυτό σας και να συνεχίσετε μέχρι το τέλος είτε να το εγκαταλείψετε και να βρείτε κάτι περισσότερο κατάλληλο για εσάς. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν τόνοι καλών σχεδιαστών, που θα είναι οι ανταγωνιστές σας κάποιες φορές στο μέλλον και θα πρέπει να αγωνιστείτε για να πάρετε τη δική σας θέση.

Θα μοιραστώ μαζί σας 7 συμβουλές που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να φτάσετε και να αποφασίσετε αν είστε έτοιμοι για αυτή τη σταδιοδρομία ή όχι. Θυμηθείτε ότι υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που πρέπει να εξετάσετε πριν ξεκινήσετε μια καριέρα στον σχεδιασμό ιστοσελίδων και αυτό είναι απλά μια σύντομη επισκόπηση.

Συμβουλή Nr. 1:
Ένα πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι να αποφασίσετε αν θέλετε πτυχίο στο σχεδιασμό ιστοσελίδων ή όχι. Είναι σίγουρα ένα ισχυρό σημείο και μπορείτε να πάρετε θεωρητική βοήθεια που θα είναι ένα ισχυρό υπόβαθρο στην καριέρα σας μπροστά σας. Το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να το εφαρμόσετε στην πράξη και στη συνέχεια να εξασκηθείτε λίγο περισσότερο. Από την άλλη πλευρά, ορισμένοι σχεδιαστές ιστοσελίδων αποφάσισαν να γίνουν σχεδιαστές ιστοσελίδων όταν εργάζονταν ως υδραυλικοί ή ακόμα και γιατροί. Δεν είναι ποτέ αργά για να βρείτε την αγάπη της ζωής σας (επαγγελματικά μιλώντας). Φυσικά αυτοί οι άνθρωποι δεν πήραν πτυχία στον σχεδιασμό ιστοσελίδων και δεν πήγαν στο σχολείο. Έχουν μάθει από μόνη της αυτές τις δεξιότητες. Και ειλικρινά, όταν πρόκειται για το σχεδιασμό ιστοσελίδων, οι δυνητικοί πελάτες δεν θα νοιάζονται αν έχετε πτυχίο ή όχι, θα δουν πρώτα το χαρτοφυλάκιό σας και στη συνέχεια θα αποφασίσουν αν θέλουν να σας προσλάβουν ή όχι.

Συμβουλή Nr. 2
Μόλις αποφασίσετε να είστε στην επιχείρηση σχεδιασμού ιστοσελίδων, πρέπει να μάθετε από τα καλύτερα. Αφήστε τους επαγγελματίες σχεδιαστές ιστοσελίδων να είναι οι “κοπέλες” σας, και αναζητήστε τις συμβουλές και συμβουλές τους. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να περάσετε πολύ χρόνο στην έρευνα και να αναζητήσετε καλά υλικά που θα σας εμπνεύσουν. Πρέπει να είστε μέλος της κοινότητας σχεδιαστή ιστοσελίδων και να μάθετε από τα λάθη ή τις επιτυχίες τους. Αυτό σημαίνει ότι ξοδεύετε χρόνο σε φόρουμ σχεδίασης ιστοσελίδων για παράδειγμα και ζητάτε οτιδήποτε θέλετε να ζητήσετε προτού ξεκινήσετε. Η κοινότητα του σχεδιασμού ιστοσελίδων είναι τεράστια και είμαι βέβαιος ότι μπορείτε να λάβετε βοήθεια αν το αναζητήσετε. Ακολουθήστε άλλους σχεδιαστές ιστοσελίδων, επιλέξτε τα αγαπημένα σας και βρείτε το δικό σας προσωπικό στυλ, αλλά μην ξεχνάτε ότι δεν αντιγράφετε την εργασία των άλλων ανθρώπων – αυτό είναι πραγματικά αντιεπαγγελματικό και μπορεί να σας αποστασιοποιηθεί.

Συμβουλή nr.3
Αυτό είναι κάπως προφανές, αλλά θα πρέπει να ξέρετε ότι είναι σημαντικό αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε μια καριέρα στο σχεδιασμό ιστοσελίδων. Θα πρέπει να αποκτήσετε τις βασικές γνώσεις HTML, CSS, javascript, php, ASP και άλλων, χωρίς να ξεχνάτε το Photoshop ή άλλα λογισμικά επεξεργασίας γραφικών. Εάν σκέφτεστε να προσαρμόσετε τα μοντέλα 3d στο σχέδιό σας, τότε θα πρέπει να επιλέξετε 3D λογισμικά γραφικών όπως 3dMax, Maya, κλπ. Αυτό είναι το πιο δύσκολο πράγμα που μπορείτε πραγματικά να πάρετε, αλλά με υπομονή και επιμονή μπορείτε να το καταλάβετε και στη συνέχεια είστε για να πάρετε τη δουλειά που θέλετε. Χρειάζεται αρκετός χρόνος και πολλή πρακτική, οπότε θα πρέπει να εργαστείτε καλύτερα σε ορισμένα έργα της δικής σας.

Συμβουλή nr.4
Η πρακτική κάνει τέλεια – αυτή είναι μια καθολική αλήθεια και νομίζω ότι όλοι θα συμφωνήσετε σε αυτό μαζί μου. Όπως ανέφερα προηγουμένως, θα πρέπει να εξασκείτε όλη την ώρα και να βλέπετε τον κόσμο σαν ένας σχεδιαστής να το δει, δηλαδή να συλλαμβάνει όλες τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες που βλέπετε και να τις μετατρέπετε σε σχεδιασμό. Ταυτόχρονα, πρέπει να δοκιμάσετε νέα πράγματα. Ό, τι βρίσκετε θεωρητικά, θα πρέπει να το δοκιμάσετε καλύτερα στην πράξη – δεν θα βλάψει, καθώς ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να βγείτε από αυτό. Πρέπει να προσπαθήσετε και ακόμη και αν αποτύχετε, θα μάθετε από τα λάθη σας, αλλιώς δεν θα μάθετε καθόλου.

Συμβουλή nr.5
Ένας ζωγράφος δεν μπορεί να ζωγραφίσει χωρίς τις βούρτσες του; Λοιπόν πηγαίνει το ίδιο για έναν σχεδιαστή ιστοσελίδων. Πρέπει να είστε έτοιμοι και τα σκεύη σας πάντα έτοιμα. Αυτό σημαίνει ότι εάν κάνετε κωδικοποίηση θα χρειαστείτε ορισμένους συντάκτες κειμένων. Υπάρχουν τόνοι δωρεάν επεξεργαστές κειμένου στο διαδίκτυο, αλλά μπορείτε επίσης να πάρετε καλύτερους συντάκτες για μια μικρή τιμή. Το πιο ακριβό εργαλείο που θα χρειαστείτε είναι ίσως το Photoshop, αλλά μόλις το αποκτήσετε, τότε είστε ελεύθεροι να εξασκήσετε τις δεξιότητές σας και να κάνετε το όνειρό σας να γίνετε web designer αλήθεια. Υπάρχουν επίσης και άλλα λογισμικά επεξεργασίας γραφικών που μπορείτε να λάβετε δωρεάν στον ιστό όπως το GIMP για παράδειγμα.

Συμβουλή nr.6
Πριν αποκτήσετε την δουλειά των ονείρων στο σχεδιασμό ιστοσελίδων που λαχταράτε, θα χρειαστείτε ένα χαρτοφυλάκιο (μια βιτρίνα όλων των έργων και έργων σας). Ο πτυχός σχεδιαστής ιστοσελίδων μπορεί να βοηθήσει λίγο, αλλά οι άνθρωποι θα ήθελαν να δουν τις ικανότητές σας αντ ‘αυτού και να έχουν μια οπτική εικόνα για το τι μπορείτε να κάνετε. Σας συνιστούμε να εργαστείτε για τα δικά σας έργα, όπως για παράδειγμα μια προσωπική ιστοσελίδα ή μια ιστοσελίδα για το ροκ συγκρότημα του φίλου σας – είμαι βέβαιος ότι θα βρείτε ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να το κάνουν αυτό, ειδικά αν το κάνετε δωρεάν. Είναι επίσης σημαντικό να έχετε ένα ωραίο βιογραφικό σημείωμα, αναφέροντας όλες τις επιτυχίες και τα επιτεύγματά σας. Και μόνο μετά από αυτό, να είναι πραγματικά προετοιμασμένοι για τη συνέντευξη (αν υπάρχει), που σημαίνει ότι θα πρέπει να γνωρίζετε περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία από ό, τι είναι γραμμένο στην αγγελία. Μείνετε μακριά από online hacks, αν ψάχνετε για δουλειά ως freelancer web design. Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο από αυτά. Προσέξτε προσεκτικά και επιλέξτε προσεκτικά τους πιθανούς πελάτες σας και είναι καλύτερα να περιμένετε άλλη μια ευκαιρία εάν δείτε ότι κάτι είναι ψαρό για τον πιθανό πελάτη σας.

Συμβουλή nr.7
Στο τέλος θα μπορούσε να φαίνεται εκφοβιστικό να ξεκινήσετε μια καριέρα στο web design. Όπως ανέφερα προηγουμένως, υπάρχουν πολλοί καλοί σχεδιαστές που θα μπορούσαν να πάρουν το σημείο σας αν δεν είστε αρκετά ικανοποιημένοι. Το σημαντικό είναι να είσαι σίγουρος και να πιστεύεις στον εαυτό σου και ακόμα κι αν δεν παίρνεις τον έπαινο που περιμένεις, δεν πρέπει να αποθαρρύνεσαι. Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι αν είστε πιο φρέσκο ​​και μερικές φορές θέλετε να φαίνεται πιο επαγγελματικός, θα μπορούσατε να πέσετε στον πειρασμό να κάνετε κάτι ταχύτερα από τους άλλους, αλλά όχι καλύτερα. Η ποιότητα έρχεται πριν από την ποσότητα. Μην δώσετε κενές υποσχέσεις αν νομίζετε ότι δεν μπορείτε να το διαχειριστείτε. Εάν οι άνθρωποι θα διαπιστώσουν ότι δεν είστε επαγγελματίες και δεν έχετε εργασιακή ηθική, θα απομακρυνθούν και καθώς η λέξη εξαπλώνεται εύκολα, ίσως να μην έχετε σύντομα έναν μελλοντικό πελάτη.

Call Now Button