33 Συμβουλές για αρχάριους σχεδιαστές.

1. Η εξάσκηση σε κάνει καλύτερο.

Πρόκειται για μια καθολική αλήθεια που πρέπει να θεωρείται ότι παρέχεται σε οποιοδήποτε επάγγελμα επιλέγετε. Προκειμένου να αντιμετωπίσετε τα μελλοντικά σας έργα, θα πρέπει να καταλάβετε διαφορετικά λογισμικά όπως το Photoshop για παράδειγμα. Υπάρχουν τόνοι διδασκαλίας στο Διαδίκτυο και πολλά άλλα σε απευθείας σύνδεση μαθήματα που μπορείτε να τα δείτε και να τα εφαρμόσετε στην πράξη. Το καλό μέρος για τα μαθήματα είναι η σύνθεσή τους – συχνά εξηγούνται βήμα προς βήμα – τα οποία θα κάνουν τη διαδικασία εκμάθησης σας πολύ πιο εύκολη. Μπορείτε να τους πάρετε απολύτως δωρεάν εάν κάνετε μια έρευνα και απολαύσετε τη διαδικασία παρακολούθησης και εκμάθησης. Ξεκινήστε με τα πιο εύκολα μαθήματα – αυτά που εξηγούν τα βασικά και στη συνέχεια προχωρήστε σε πιο περίπλοκα πράγματα.

2. Master Photoshop

Το Photoshop είναι σίγουρα μια πηγή βελτίωσης της δημιουργικότητας και δημιουργίας ενός ωραίου και πρωτότυπου υλικού. Όλα εξαρτώνται από τη φαντασία σας. Ξεκινήστε με την ανάγνωση βιβλίων σχετικά με το Photoshop και στη συνέχεια θα δείτε πόσο πιο εύκολο θα πάρει για να το καταλάβετε.

3. Η υπομονή είναι το μυστικό

Να θυμάστε ότι κάθε φορά που ξεκινάτε κάτι καινούργιο, κάτι μπορεί να πάει στραβά ή όχι τον τρόπο που περιμένατε να είναι αλλά αυτό δεν πρέπει να σας σταματήσει. Θυμηθείτε ότι στην ποσότητα του σχεδιασμού θα στραφείτε στην ποιότητα μόλις βάλτε την καρδιά σας μέσα σε αυτό. Σε μισό χρόνο θα μπορείτε να κάνετε τα πάντα πιο γρήγορα και σε ένα χρόνο μπορείτε να γίνετε επαγγελματίας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να είστε υπομονετικοί και μην κατεβείτε αν κάτι πάει στραβά – ξεκινήστε πάλι και η επιτυχία σίγουρα θα επιστρέψει σε εσάς.

4. Μην αφήνετε την απληστία σε εσάς

Ένα λάθος που κάνουν όλοι σχεδόν οι αρχάριοι σχεδιαστές είναι – αν δουν κάποιες δροσερές βούρτσες online αμέσως τις κατεβάσουν. Με αυτόν τον τρόπο ο υπολογιστής σας σύντομα δεν θα έχει υπολειπόμενη μνήμη, λόγω του τεράστιου ποσού των άχρηστων πινέλων και των plug-ins. Το πράγμα είναι ότι μερικές από τις βούρτσες και τα plug-ins που θέλατε να κατεβάσετε έχουν ήδη ενσωματωθεί στο Photoshop και απλά δεν το ξέρετε γι ‘αυτό μην βιαστείτε – κατεβάστε μόνο αυτό που πραγματικά χρειάζεστε.

5. Συστηματοποιήστε και ταξινομήστε

Μόλις αποφασίσετε να κατεβάσετε μερικές βούρτσες ή cliparts, φροντίστε να τα ταξινομήσετε σε ξεχωριστούς φακέλους έτσι ώστε να μπορείτε να τα βρείτε εύκολα, αλλιώς θα έχετε μια βρώμικη επιφάνεια εργασίας που θα σας κάνει ακριβώς πιο συγκεχυμένη. Αφού κρατήσετε τα πάντα σωστά, δεν θα χρειαστεί να χάσετε ώρες για να βρείτε αυτό που ψάχνετε.

6. Να είστε οπαδός

Προσπαθήστε να δείτε τα έργα όσο το δυνατόν περισσότερα σχέδια. Αυτό θα σας βοηθήσει να εμπνευστείτε και σίγουρα θα μάθετε πολλά από άλλους έμπειρους σχεδιαστές που έχουν ήδη στο ίδιο σημείο όπου βρίσκεστε τώρα. Αν έχετε δει έναν ιστότοπο που σας άρεσε, προσπαθήστε να ακολουθήσετε τις ίδιες τεχνικές – στο τέλος οι ιδέες θα εμφανιστούν και θα κάνετε μια εντελώς διαφορετική ίσως ακόμα καλύτερη ιστοσελίδα.

 7. Ακολουθήστε αλλά μην αντιγράψετε

Ένα πράγμα που πρέπει σίγουρα να θυμάστε δεν είναι να παραβιάσετε τους κανόνες πνευματικής ιδιοκτησίας. Όπως ανέφερα πριν, μπορείτε να εμπνευστείτε και ίσως να χρησιμοποιήσετε μερικά γενικά στοιχεία που μπορείτε να βρείτε σε οποιοδήποτε σχέδιο ιστοσελίδας, αλλά άλλα στοιχεία θα πρέπει να ανήκουν εξ ολοκλήρου σε εσάς και δεν μπορείτε απλώς να τα αντιγράψετε από άλλες ιστοσελίδες.

8. Αναλύστε

Εάν βρήκατε έναν ιστότοπο για να εμπνευστείτε από την προσπάθεια να αναλύσετε πώς έγινε – ξεκινήστε με την ανάλυση του φόντου, ποιες γραμματοσειρές χρησιμοποιήθηκαν, ποιες βούρτσες ή κλίσεις χρησιμοποιήθηκαν για να δημιουργήσετε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Προσπαθήστε να υπολογίσετε τη σειρά σε ό, τι έγινε για την ιστοσελίδα.

9. Κοιτάξτε τον κόσμο με τα μάτια ενός σχεδιαστή

Προσπαθήστε να απεικονίσετε όλα όσα βλέπετε και να τα αναλύσετε από τη σκοπιά του σχεδιαστή. Αυτό ισχύει για οτιδήποτε – ξεκινώντας με τηλεοπτικές εκπομπές σε πινακίδες σε περιοδικά και διαφημίσεις. Μπορείτε πραγματικά να βρείτε κάτι πραγματικά χρήσιμο παρακολουθώντας κάποιες διαφημίσεις στην τηλεόραση γιατί μερικές από αυτές είναι πραγματικά καλές και μπορούν να σας γεμίσουν με μια δόση έμπνευσης.

10. Πάρτε ένα ημερολόγιο

Και δεν εννοώ το είδος ημερολογίου που χρησιμοποιείτε για να γράψετε την ημέρα σας και τις απογοητεύσεις σας. Εννοώ το είδος ημερολογίου που θα κρατήσετε για ιδέες και εντυπώσεις. Είναι σχεδόν αδύνατο να θυμηθείτε όλα όσα φαίνεται να σας ενδιαφέρουν, ώστε να μπορείτε να βάλλετε σίγουρα τις ιδέες σας σε ένα δικό σας σημειωματάριο. Μόλις φτάσετε στο σχεδιασμό ενός δικτυακού τόπου απλά ανοίξτε το σημειωματάριο και θα εκπλαγείτε από τον μεγάλο αριθμό ιδεών που θα πάρετε.

11. Μην κατηγορείτε τα κίνητρά σας

Ένα από τα πιο συνηθισμένα θέματα για νέους σχεδιαστές είναι η σκέψη ότι έχουν μια εμπνευσμένη κρίση. ως εκ τούτου δεν είναι κίνητρα να συνεχίσουν με το έργο τους και να κατασταλούν σε κάποια στιγμή – σκέφτονται αν η διαδρομή που επέλεξαν ήταν η σωστή. Όλα θα έρθουν με εμπειρία – η έμπνευσή σας θα γίνει σίγουρα ισχυρότερη μόλις αρχίσετε να εργάζεστε και βάζετε την ψυχή σας σε αυτό που κάνετε.

Call Now Button