8 καινοτόμες τάσεις σχεδιασμού ιστοσελίδων για το 2020

Οι τάσεις σχεδιασμού αλλάζουν διαρκώς

Το 2020, οι τεχνικές δυνατότητες φαίνονται ατελείωτες και βλέπουμε τους σχεδιαστές να παίζουν με τα άκρα, να ανανεώνουν τα προηγούμενα στυλ και να πειραματίζονται αδιάκοπα με νέες τεχνικές. Ταυτόχρονα, υπάρχουν μερικά δημοφιλή στυλ που απλά δεν θα πάει μακριά, όπως ο μόνιμος μινιμαλισμός και οι πολύχρωμες επίπεδες απεικονίσεις που έχουμε δει εδώ και καιρό.

Έτσι, τι θα είναι οι τάσεις σχεδιασμού ιστοσελίδων 2020; Εάν θέλετε να διακρίνετε τις νεώτερες τάσεις από νωρίς, θα χρειαστεί βοήθεια από τους ειδικούς. Ζητήσαμε από μερικούς από τους κορυφαίους σχεδιαστές στην κοινότητα των 99designs να ανακαλύψουν τις τάσεις του σχεδιασμού ιστοσελίδων 2020 που βλέπουν. Ακολουθεί αυτό που προέκυψαν, με βάση τις γνώσεις τους για τη βιοτεχνία.

Οι μεγαλύτερες τάσεις σχεδιασμού ιστοσελίδων 2020

Dark mode

Τα σκοτεινά σχέδια web mode δεν φαίνονται μόνο υπερσύγχρονα, αλλά είναι εύκολα στα μάτια και κάνουν τα χρώματα και τα στοιχεία σχεδιασμού pop.

Μερικές φορές οι πιο οπτικά εκπληκτικές τάσεις σχεδιασμού ιστοσελίδων έχουν πρακτικές αρχές. Τα σκοτεινά θέματα είναι καλύτερα για τις οθόνες OLED που εξοικονομούν ενέργεια και αυξάνουν την διάρκεια ζωής της οθόνης, αλλά η χρησιμότητα δεν τους εμποδίζει να φαίνονται καλά. Τα σκοτεινά υπόβαθρα βελτιώνουν την προβολή άλλων χρωμάτων τόνου για πραγματικά δυναμικό σχεδιασμό.

dark mode web design 2020

Συμπτωματικά, η αισθητική του σκούρου τρόπου λειτουργίας ταιριάζει απόλυτα με άλλες επικρατούσες τάσεις σχεδιασμού του 2020 που περιλαμβάνουν σκούρα και χυδαία σχέδια χρωμάτων σε συνδυασμό με λαμπερά νέον καθώς και φουτουριστικά αλλά σκοτεινά cyberpunk και dystopian στυλ.

Ατέλειες που προσθέτουν προσωπικότητα

Ατελείωτα, σχεδιαζόμενα με το χέρι σχεδιαστικά στοιχεία εισάγουν το συναίσθημα και την ανθρωπιά σε ιστοσελίδες, οι οποίες οι χρήστες φαίνεται να είναι λαχτάρα αφού βλέπουν τελειοποιημένα αλλά απρόσωπα γραφικά κυριαρχούν τα σχέδια του διαδικτύου εδώ και χρόνια. Το 2020, η προσθήκη κάποιων χεριών που έχουν σχεδιαστεί από το χέρι δίνει στο διαδίκτυο σχέδια που οι επισκέπτες της καρδιάς και της ψυχής βρίσκουν ελκυστικές.

Εντυπωσιακά στοιχεία 3D

Τα τρισδιάστατα γραφικά έχουν πάντα ευχαριστημένους ανθρώπους. αυτό που είχε αυτή την τάση πίσω ήταν η τεχνολογία και η (παλαιότερα) ακριβή τιμή. Όμως, όπως εξηγεί το Pinch Studio, η τεχνολογία βρίσκεται πλέον σε ένα σημείο όπου μπορείτε να σχεδιάσετε σε 3D χωρίς εξοπλισμό της NASA, ανοίγοντας τις πύλες σε όλο και περισσότερους σχεδιαστές.

Μέχρις ότου η VR γίνει περισσότερο επικρατούσα και οικονομικά αποδοτική, το υπερρεαλιστικό τρισδιάστατο 3D που συχνά αναλαμβάνει ολόκληρη την οθόνη είναι ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε μια εντυπωσιακή εμπειρία για τον ιστότοπό σας. Αυτό δεν είναι μόνο ένα πλεονέκτημα για τα γραφικά, αλλά και για το UX και το διαδραστικό 3D design ενθαρρύνει τους χρήστες να παραμείνουν περισσότερο. Καθώς το 2020 ξεδιπλώνεται, αναμένουμε να δούμε πιο συναρπαστικά 3D σχέδια ιστοσελίδων που θα τραβούν τους χρήστες και θα καταστρέφουν οπτικά τα όρια μεταξύ του ψηφιακού χώρου και της πραγματικότητας.

Μαλακές σκιές, στρώματα και επιπλέοντα στοιχεία

Αυτή η τάση αφορά τη δημιουργία βάθους. Όπως και το εφέ 3D από πάνω αλλά θέλετε να τονίσετε; Οι μαλακές σκιές και τα επιπλέοντα στοιχεία προσθέτουν ενδιαφέρον και βάθος και δίνουν στην ιστοσελίδα σας μια ματιά “3D Lite”. Δεν είναι απλά γραφικά: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εφέ και με κείμενο και φωτογραφίες.

Λαμβάνοντας τις αρχές του υλικού σχεδιασμού ένα βήμα παραπέρα, οι σχεδιαστές μπορούν να προσθέσουν λίγο επιπλέον pizzazz σε 2D layouts με μαλακές σκιές και στοιχεία επίστρωσης το ένα πάνω στο άλλο για μεγαλύτερο βάθος. Αυτά τα εφέ δίνουν στον σχεδιασμό μια ελαφριά αίσθηση, σαν τα στοιχεία να επιπλέουν το ένα πάνω στο άλλο – μια έντονη αντίθεση από το κλασσικό, αδιαπέραστο επίπεδο σχέδιο όπου τα στρώματα φαίνονται καλά.

Ανάμειξη φωτογραφίας με γραφικά

 Τα επικαλυπτόμενα αρχικά γραφικά πάνω από τις πραγματικές φωτογραφίες δημιουργούν μια αξέχαστη οπτική, η οποία προσφέρεται για να αφήσει τη δημιουργικότητά σας να γίνει άγρια.

Αυτή η τάση που μοιάζει με κολάζ είναι μια ευέλικτη τάση. μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να προσθέσετε μια ιδιαίτερη ευχαρίστηση και γοητεία σε διαφορετική φωτογραφία προϊόντος (TSP stoneware, παραπάνω), ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις πιο σοβαρές ιδιότητές της για την καλύτερη επικοινωνία περίπλοκων ή αφηρημένων εννοιών όπως η τεχνολογία ή η χρηματοδότηση. Είναι ένας τρόπος να προσαρμόσετε τις εικόνες σας και να προσθέσετε περισσότερη προσωπικότητα (μια επαναλαμβανόμενη τάση το 2020) στο σχεδιασμό ιστοσελίδων σας.

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την ευελιξία αυτής της τάσης, φροντίστε να ταιριάζει με το στυλ των εικονογραφήσεων και γραφικών με την προσωπικότητα της επωνυμίας σας. Το στυλ τους μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ερμηνεύουν το σκίτσο της φωτογραφικής χαρτοπαικτικής λέσχης για κάτι πιο παιχνιδιάρικο ή γεωμετρικό και λεπτομερές, για κάτι πιο περίπλοκο.

Στερεά πλαίσια λευκού χώρου

Ολοκληρωμένες διατάξεις απαγωγής έχουν τείνει στο σχεδιασμό ιστοσελίδων εδώ και αρκετό καιρό. Τώρα, οι σχεδιαστές στρέφονται προς στερεές δομές και παίζουν με διαφορετικούς τρόπους να χρησιμοποιούν πολλούς λευκούς χώρους (και χώρο οποιουδήποτε χρώματος, για αυτό το θέμα) για να δώσουν στα σχέδια τους περισσότερη δομή και κάνουν χρήση καθαρού πλαισίου για να δώσουν στα σχέδια τους σταθερότητα και έναν καμβά για να ξεφύγει από.

Το 2020, θα δούμε ευρεία πλαίσια λευκού χώρου που θα δώσουν στο διαδίκτυο μια σταθερή δομή. Επιτρέποντας σε κάθε στοιχείο της σελίδας ένα γενναιόδωρο χώρο, το πλαίσιο δημιουργεί το τέλειο υπόβαθρο για να λάμπει τα γραφικά. Κομψά δομημένα πλαίσια γύρω από ιστότοπους δημιουργούν μια ικανοποιητική αίσθηση τάξης και βοηθούν στην ιεράρχηση και διαχωρισμό όλων των διαφόρων τμημάτων μιας σελίδας.

Φωτεινά χρώματα

Καθώς θα φτάσουμε στο 2020, θα δούμε θαρραλέα ζευγάρια χρωμάτων, που χρησιμοποιούνται στρατηγικά για να κάνουν τα σχέδια web να πηδήξουν από την οθόνη. Ο σχεδιασμός ιστοσελίδων γίνεται όλο και πιο τολμηρός και τολμηρός, χρησιμοποιώντας λαμπερά νέον και πολύ κορεσμένα χρώματα σε συνδυασμό με πιο σκούρες, σιωπηρές αποχρώσεις για να δώσουν στα σχέδια τα φωτεινά αισθήματα.

Τα σχέδια του Duotone web καθιστούν την τάση αυτή να λάμπει. Ο Duotone συνεχίζει να ανακαλύπτει τον εαυτό του για να διατηρήσει τη θέση του στο προσκήνιο του σχεδιασμού. Αυτή η τελευταία επανάληψη είναι η πιο τολμηρή ακόμα, στηριζόμενη σε φουτουριστικά, νέον σκάψιμο χρώματος και έντονα αντίθετα χρώματα για να κάνουν πραγματικά ζωηρές εικόνες.

Εξαιρετικά μινιμαλιστική πλοήγηση

Με την άνοδο των φορητών συσκευών όπως οι smartwatch, ο σχεδιασμός ιστού γενικά σκέπτεται μικρότερος. Η περιοχή που επηρεάζεται περισσότερο από αυτό είναι η πλοήγηση, η κόλλα που συγκρατεί έναν ιστότοπο μαζί. Τα τελευταία χρόνια, η πλοήγηση έχει γίνει απλούστερη και απλούστερη για να φιλοξενήσει εξαιρετικά μικρές συσκευές και ακόμη μικρότερη προσοχή.

Η εξαιρετικά μινιμαλιστική πλοήγηση απομακρύνει μεγάλο μέρος της δυσκολίας χρήσης. Όσο λιγότερο ο χρήστης πρέπει να σκεφτεί να κινηθεί γύρω, τόσο περισσότερο χρόνο περάσει βυθισμένο στην περιοχή, στην πραγματικότητα κινείται γύρω από αντί να αναρωτιούνται πώς.

Ταυτόχρονα, οι εικόνες είναι όλο και πιο σημαντικές. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο μεγάλης κλίμακας είναι η ευκαιρία σας να εντυπωσιάσετε τους χρήστες – ενώ χρησιμοποιείτε μόνο το ελάχιστο κείμενο.

Latest News

 Οι τάσεις του σχεδιασμού ιστοσελίδων αλλάζουν διαρκώς.

digital marketing 2021 – Digital Marketing Trends for 2021

digital marketing 2021 – Digital Marketing Trends for 2021

digital marketing 2021 - Digital Marketing Trends for 2021Social Media - digital marketing 2021 digital marketing 2021. Οι εταιρίες πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να αφιερώσουν περισσότερους πόρους στο μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων το 2021. Οι προϋπολογισμοί κοινωνικών...

best security plugins – 5 Best Free Security Plugins WordPress (2021)

best security plugins – 5 Best Free Security Plugins WordPress (2021)

best security plugins - 5 Best Free Security Plugins για το WordPress (2021)best security plugins - Το WordPress τροφοδοτεί τώρα πάνω από το 27% όλων των ιστότοπων. Αυτό αποτελεί απόδειξη για την ευελιξία του, την ευκολία χρήσης του και πολλά δωρεάν πρόσθετα και...

best wordpress plugins- Τα καλύτερα 7 δωρεάν plugins (2021)

best wordpress plugins- Τα καλύτερα 7 δωρεάν plugins (2021)

Τα καλύτερα 7 δωρεάν plugins για το WordPress (2021)best wordpress plugins.Έχουμε συλλέξει αυτό που θεωρούμε ως τα καλύτερα δωρεάν plugin WordPress όλων των εποχών. με βάση τόσο την προσωπική εμπειρία όσο και τις κριτικές των χρηστών τη δημοτικότητά τους στο...

Social Media Marketing: θα βοηθήσει πραγματικά την επιχείρηση μου;

Social Media Marketing: θα βοηθήσει πραγματικά την επιχείρηση μου;

Το Social Media Marketing θα βοηθήσει πραγματικά την επιχείρηση μου να αναπτυχθεί;
Το Μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων social media ( SMM). Θα βοηθήσει πραγματικά την επιχείρησή μου να αναπτυχθεί; Αυτή είναι η απάντηση: Ναι, βοηθάει – πολύ! Ως έμπορος, αυτή είναι μια ερώτηση που οι περισσότεροι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων ρωτούν σήμερα. Ωστόσο, για να είναι επιτυχημένη η SMM πρέπει να έχετε μια σαφή κατανόηση του τι περιλαμβάνει το μάρκετινγκ περιεχομένου.

5 βήματα για να επιταχύνετε την ιστοσελίδα σας – image heavy website

5 βήματα για να επιταχύνετε την ιστοσελίδα σας – image heavy website

5 βήματα για να επιταχύνετε την ιστοσελίδα σας - image heavy websiteepexergasia eikonas  Οι εικόνες αποτελούν βασικό στοιχείο κάθε ιστοτόπου. Σύμφωνα με τα αρχεία του αρχείου HTTP, οι εικόνες δημιουργούν περισσότερο από το 60% των δεδομένων που έχουν φορτωθεί σε...

Call Now Button