Καινοτόμες τάσεις σχεδιασμού ιστοσελίδων για το 2020

κατασκευή ιστοσελίδων

Οι τάσεις σχεδιασμού Web αλλάζουν διαρκώς. Το 2020, οι τεχνικές δυνατότητες φαίνονται ατελείωτες και βλέπουμε τους σχεδιαστές να παίζουν με τα άκρα, να ανανεώνουν τα προηγούμενα στυλ και να πειραματίζονται αδιάκοπα με νέες τεχνικές. Ταυτόχρονα, υπάρχουν μερικά δημοφιλή στυλ που απλά δεν θα πάει μακριά, όπως ο μόνιμος μινιμαλισμός και οι πολύχρωμες επίπεδες απεικονίσεις που έχουμε δει εδώ και καιρό.

Έτσι, τι θα είναι οι τάσεις σχεδιασμού ιστοσελίδων 2020; Εάν θέλετε να διακρίνετε τις νεώτερες τάσεις από νωρίς, θα χρειαστεί βοήθεια από τους ειδικούς. Ζητήσαμε από μερικούς από τους κορυφαίους σχεδιαστές στην κοινότητα των 99designs να ανακαλύψουν τις τάσεις σχεδιασμού ιστοσελίδων 2020 που βλέπουν. Ακολουθεί αυτό που προέκυψαν, με βάση τις γνώσεις τους για τη βιοτεχνία.

Εδώ είναι οι μεγαλύτερες τάσεις σχεδιασμού ιστοσελίδων 2020:
Σκοτεινή λειτουργία
Ατέλειες που προσθέτουν προσωπικότητα
Εντυπωσιακά στοιχεία 3D
Μαλακές σκιές, στρώματα και επιπλέοντα στοιχεία
Ανάμειξη φωτογραφίας με γραφικά
Στερεά πλαίσια λευκού χώρου
Φωτεινά, φωτεινά χρώματα
Εξαιρετικά μινιμαλιστική πλοήγηση

κατασκευη ιστοσελιδας τιμες

1. Dark mode

Πιστεύω ότι μια από τις κύριες τάσεις του 2020 θα είναι σκοτεινή σχεδίαση, εστιάζοντας κυρίως στο σχεδιασμό του UI δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να δώσουν τη δυνατότητα σκούρου θέματος. Τα σκούρα φόντα κάνουν τα σχεδιαστικά στοιχεία να ξεχωρίζουν περισσότερο, δημιουργώντας υψηλότερο λόγο αντίθεσης με τη χρήση άλλων χρωμάτων, αλλά ακόμα βελτιώνοντας την οπτική εργονομία, μειώνοντας την καταπόνηση των ματιών.
– DarkDesign Studio
Τα σκοτεινά σχέδια web mode δεν φαίνονται μόνο υπερσύγχρονα, αλλά είναι εύκολα στα μάτια και κάνουν τα χρώματα και τα στοιχεία σχεδιασμού pop.

Μερικές φορές οι πιο οπτικά εκπληκτικές τάσεις σχεδιασμού ιστοσελίδων έχουν πρακτικές αρχές. Τα σκοτεινά θέματα είναι καλύτερα για τις οθόνες OLED που εξοικονομούν ενέργεια και αυξάνουν την διάρκεια ζωής της οθόνης, αλλά η χρησιμότητα δεν τους εμποδίζει να φαίνονται καλά. Τα σκοτεινά υπόβαθρα βελτιώνουν την προβολή άλλων χρωμάτων τόνου για πραγματικά δυναμικό σχεδιασμό.

Η σκοτεινή λειτουργία είναι τόσο καυτή αυτή τη στιγμή.
– Sam Chang, σχεδιαστής προϊόντων σε 99designs
Συμπτωματικά, η αισθητική του σκούρου τρόπου λειτουργίας ταιριάζει απόλυτα με άλλες επικρατούσες τάσεις σχεδιασμού του 2020 που περιλαμβάνουν σκούρα και χυδαία σχέδια χρωμάτων σε συνδυασμό με λαμπερά νέον καθώς και φουτουριστικά αλλά σκοτεινά cyberpunk και dystopian στυλ.

2. Ατέλειες που προσθέτουν προσωπικότητα

Ατελείωτα, σχεδιαζόμενα με το χέρι σχεδιαστικά στοιχεία εισάγουν το συναίσθημα και την ανθρωπιά σε ιστοσελίδες, οι οποίες οι χρήστες φαίνεται να είναι λαχτάρα αφού βλέπουν τελειοποιημένα αλλά απρόσωπα γραφικά κυριαρχούν τα σχέδια του διαδικτύου εδώ και χρόνια. Το 2020, η προσθήκη κάποιων χεριών που έχουν σχεδιαστεί από το χέρι δίνει στο διαδίκτυο σχέδια που οι επισκέπτες της καρδιάς και της ψυχής βρίσκουν ελκυστικές.

Μια μεγάλη τάση για το επόμενο έτος θα είναι οι χεριωμένες εικόνες. Είναι πιο συναισθηματικά, αλλά σε μια θετική σημείωση. Αυτή η τάση συνδέεται με το γεγονός ότι χρειαζόμαστε περισσότερα θετικά πράγματα γύρω, κάτι που μπορεί να φωτίσει την ημέρα.
– Elisabetta Calabritto
Παράδειγμα της τάσης σχεδιασμού ιστοσελίδων για το 2020 με χειροκίνητες εικόνες και στοιχεία
μέσω της Chelsea Carlson
Παράδειγμα της τάσης σχεδιασμού ιστοσελίδων για το 2020 με χειροκίνητες εικόνες και στοιχεία
από την Elisabetta Calabritto
Πράγματι, ποιος δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει μια μικρή επιπλέον θετικότητα αυτές τις μέρες. Μοναδικά και στυλιζαρισμένα, χεριωμένα εικονίδια και άλλα στοιχεία δείχνουν την προσωπικότητά σας και ξεχωρίζουν από τους ανταγωνιστές σας. Στην πραγματικότητα, αυτή η επαναστατική τάση είναι σχεδόν αντίθετη προς την τάση των τέλειων επίπεδων σχεδίων με εικονοκύτταρα – έτσι καμαρώνει τις γρατζουνιές άκρες και τα ανοιχτά σχήματα για να δείξει πόσο ανθρώπινη και ειλικρινής είναι η επωνυμία σας.

Είτε πρόκειται για εικονογραφημένα εικονίδια είτε για χειροποίητες εικονογραφήσεις, το 2020 θα δούμε περισσότερους σχεδιαστές προσθέτοντας σκόπιμα υλικά που μοιάζουν με βρώμικα σχέδια στο web τους.

3. Βυθιστικά στοιχεία 3D

Περιμένω να δούμε περισσότερη χρήση της τεχνολογίας 3D στον σχεδιασμό γραφικών και το σχεδιασμό αλληλεπίδρασης. Η τεχνολογία ωθεί το σχέδιο και το αντίστροφο. Οι σχεδιαστές είναι οπλισμένοι στα δόντια τους με τεράστιες επιλογές για δημιουργική “περιαγωγή” σε 3D χώρο. Ενισχύουν το παιχνίδι αλληλεπίδρασης συμπεριλαμβάνοντας όλες τις αισθήσεις μας στην εμπειρία.
– Στυλό Studio
Τα τρισδιάστατα γραφικά έχουν πάντα ευχαριστημένους ανθρώπους. αυτό που είχε αυτή την τάση πίσω ήταν η τεχνολογία και η (παλαιότερα) ακριβή τιμή. Όμως, όπως εξηγεί το Pinch Studio, η τεχνολογία βρίσκεται πλέον σε ένα σημείο όπου μπορείτε να σχεδιάσετε σε 3D χωρίς εξοπλισμό της NASA, ανοίγοντας τις πύλες σε όλο και περισσότερους σχεδιαστές.

Μέχρις ότου η VR γίνει περισσότερο επικρατούσα και οικονομικά αποδοτική, το υπερρεαλιστικό τρισδιάστατο 3D που συχνά αναλαμβάνει ολόκληρη την οθόνη είναι ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε μια εντυπωσιακή εμπειρία για τον ιστότοπό σας. Αυτό δεν είναι μόνο ένα πλεονέκτημα για τα γραφικά, αλλά και για το UX και το διαδραστικό 3D design ενθαρρύνει τους χρήστες να παραμείνουν περισσότερο. Καθώς το 2020 ξεδιπλώνεται, αναμένουμε να δούμε πιο συναρπαστικά 3D σχέδια ιστοσελίδων που θα τραβούν τους χρήστες και θα καταστρέφουν οπτικά τα όρια μεταξύ του ψηφιακού χώρου και της πραγματικότητας.

κατασκευη ιστοσελιδας κοστος

4. Μαλακές σκιές, στρώματα και επιπλέοντα στοιχεία

Οι μαλακές σκιές και τα επιπλέοντα στοιχεία δημιουργούν ένα ψευδο-3D εφέ και κάνουν το σχέδιο πιο στρωμένο και πιο ενδιαφέρον.
– Alex Ivanov
Αυτή η τάση αφορά τη δημιουργία βάθους. Όπως και το εφέ 3D από πάνω αλλά θέλετε να τονίσετε; Οι μαλακές σκιές και τα επιπλέοντα στοιχεία προσθέτουν ενδιαφέρον και βάθος και δίνουν στην ιστοσελίδα σας μια ματιά “3D Lite”. Δεν είναι απλά γραφικά: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εφέ και με κείμενο και φωτογραφίες.

Λαμβάνοντας τις αρχές του υλικού σχεδιασμού ένα βήμα παραπέρα, οι σχεδιαστές μπορούν να προσθέσουν λίγο επιπλέον pizzazz σε 2D layouts με μαλακές σκιές και στοιχεία επίστρωσης το ένα πάνω στο άλλο για μεγαλύτερο βάθος. Αυτά τα εφέ δίνουν στον σχεδιασμό μια ελαφριά αίσθηση, σαν τα στοιχεία να επιπλέουν το ένα πάνω στο άλλο – μια έντονη αντίθεση από το κλασσικό, αδιαπέραστο επίπεδο σχέδιο όπου τα στρώματα φαίνονται καλά.

5. Ανάμιξη φωτογραφίας με γραφικά
Χρησιμοποιώντας πραγματικές φωτογραφίες σε συνδυασμό με εικονογραφήσεις ή γραφικά επικοινωνεί ένα πραγματικά προσαρμοσμένο μήνυμα. Είτε οι φωτογραφίες των προϊόντων ή των ανθρώπων, αυτές οι εικόνες μπορούν να υποστηρίξουν πλήρως την επωνυμία και να βοηθήσουν τις ιστοσελίδες να ξεχωρίζουν από το πλήθος.
– Ήροσ
Τα επικαλυπτόμενα αρχικά γραφικά πάνω από τις πραγματικές φωτογραφίες δημιουργούν μια αξέχαστη οπτική, η οποία προσφέρεται για να αφήσει τη δημιουργικότητά σας να γίνει άγρια.

Αυτή η τάση που μοιάζει με κολάζ είναι μια ευέλικτη τάση. μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να προσθέσετε μια ιδιαίτερη ευχαρίστηση και γοητεία σε διαφορετική φωτογραφία προϊόντος (TSP stoneware, παραπάνω), ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις πιο σοβαρές ιδιότητές της για την καλύτερη επικοινωνία περίπλοκων ή αφηρημένων εννοιών όπως η τεχνολογία ή η χρηματοδότηση. Είναι ένας τρόπος να προσαρμόσετε τις εικόνες σας και να προσθέσετε περισσότερη προσωπικότητα (μια επαναλαμβανόμενη τάση το 2020) στο σχεδιασμό ιστοσελίδων σας.

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την ευελιξία αυτής της τάσης, φροντίστε να ταιριάζει με το στυλ των εικονογραφήσεων και γραφικών με την προσωπικότητα της επωνυμίας σας. Το στυλ τους μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ερμηνεύουν το σκίτσο της φωτογραφικής χαρτοπαικτικής λέσχης για κάτι πιο παιχνιδιάρικο ή γεωμετρικό και λεπτομερές, για κάτι πιο περίπλοκο.

6. Στερεά πλαίσια λευκού χώρου
Είμαι πραγματικά σκάψιμο το λευκό χώρο γύρω από ιστοσελίδες, το τιμόνι μακριά από εικόνες πλήρους αιμορραγία και parallax σχέδια. Όταν κάτι είναι «πλαισιωμένο» δίνει την εικόνα περισσότερο σε μια θέση στον ιστότοπο, έτσι ώστε οι ιστότοποι τείνουν να «ποπ» και να ξεχωρίζουν περισσότερο.
– Daan Spits
Ολοκληρωμένες διατάξεις απαγωγής έχουν τείνει στο σχεδιασμό ιστοσελίδων εδώ και αρκετό καιρό. Τώρα, οι σχεδιαστές στρέφονται προς στερεές δομές και παίζουν με διαφορετικούς τρόπους να χρησιμοποιούν πολλούς λευκούς χώρους (και χώρο οποιουδήποτε χρώματος, για αυτό το θέμα) για να δώσουν στα σχέδια τους περισσότερη δομή και κάνουν χρήση καθαρού πλαισίου για να δώσουν στα σχέδια τους σταθερότητα και έναν καμβά για να ξεφύγει από.

Το 2020, θα δούμε ευρεία πλαίσια λευκού χώρου που θα δώσουν στο διαδίκτυο μια σταθερή δομή. Επιτρέποντας σε κάθε στοιχείο της σελίδας ένα γενναιόδωρο χώρο, το πλαίσιο δημιουργεί το τέλειο υπόβαθρο για να λάμπει τα γραφικά. Κομψά δομημένα πλαίσια γύρω από ιστότοπους δημιουργούν μια ικανοποιητική αίσθηση τάξης και βοηθούν στην ιεράρχηση και διαχωρισμό όλων των διαφόρων τμημάτων μιας σελίδας.

Call Now Button