Αισθάνεσαι ΜΠΛΕ? Χρήση αγαπημένου χρώματος στο WEB σχεδιασμό-BLUE

κατασκευή ιστοσελίδων

Όλοι ονειρευόμαστε στο χρώμα. Κάθε σχεδιαστική φιλοσοφία και σκίτσο έρχεται με κάποιο συνδυασμό χρωμάτων. Αλλά τι σημαίνουν αυτά τα χρώματα; Τι συνδέσεις κάνουμε μόνο με αυτή την επιλογή και μόνο;

Το μπλε είναι ένα από τα αγαπημένα χρώματα μεταξύ πολλών ανθρώπων. Το χρώμα, το οποίο παρατηρείται στους ουρανούς και τους ωκεανούς, είναι μια σταθερά και τείνει να έχει σχέσεις με τη φύση. Χρησιμοποιήστε το μπλε ως στοιχείο σχεδιασμού για να αντιπροσωπεύσετε συναισθήματα ηρεμίας, ασφάλειας, δύναμης και πίστης ή αντιστρόφως για τη θλίψη, το κρύο και την ασάφεια.

Εδώ θα ρίξουμε μια ματιά στο μπλε – έννοιες, ζεύγη χρωμάτων και τοποθεσίες που το κάνουν καλά.

Το μπλε είναι ένα ενδιαφέρον χρώμα επειδή μπορεί να έχει πολλές, και αρκετά ευρεία σημασία.

Ως θετικό, θεωρείται ως μια σταθερά και σχετίζεται με τη φύση, την πίστη και την ηρεμία. Οι ενώσεις αυτές μπορούν να κυμανθούν σε ολόκληρη την κλίμακα διαφορετικών αποχρώσεων του μπλε και τείνουν να συσχετίζονται με άλλα στοιχεία σχεδιασμού όπως εικόνες ή κείμενο. Ως αρνητικό, το μπλε μπορεί να αντιπροσωπεύει ψυχρότητα, κατάθλιψη και ακόμη και αστάθεια.

Το μπλε είναι ένα κοινό εργαλείο σχεδίασης, το οποίο χρησιμοποιείται σε πολλές ιστοσελίδες ως φόντο ή πρωτογενές χρώμα. Είναι ελκυστική για τους άνδρες και τις γυναίκες και σε ορισμένες περιπτώσεις, σχεδόν θεωρείται ένα ουδέτερο χρώμα στο σχεδιασμό λόγω της δημοτικότητάς του μεταξύ των δύο φύλων. Δεν υπάρχει σχεδόν καμία απόχρωση του μπλε που οι άνθρωποι βρίσκουν συνήθως προσβλητικό ή με μόνο αρνητικές υποδηλώσεις. Το μπλε θεωρείται επίσης εταιρικό χρώμα και χρησιμοποιείται συχνά στα λογότυπα μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, νομικών επιχειρήσεων και νοσοκομείων.

Το χρώμα μπορεί επίσης να επηρεάσει ένα άτομο σωματικά και συναισθηματικά. Το μπλε λέγεται ότι ηρεμεί και καταπραΰνει (ανάμεσα στους λόγους γιατί είναι ένα δημοφιλές χρώμα για να ζωγραφίζει ένα υπνοδωμάτιο), δροσίζει το σώμα και βοηθάει τη διαίσθησή του.

Χρησιμοποιήστε το μπλε σε σχεδιασμό όταν θέλετε να δημιουργήσετε μια αίσθηση ηρεμίας ή χαλάρωσης και ως αντίβαρο στο χάος, ως εργαλείο για την ενθάρρυνση της επικοινωνίας ή της μάθησης και για να ενθαρρύνετε περαιτέρω σκέψεις ή συναισθηματικές συσχετίσεις με ροδάκινο και μοναξιά.

Ανοιχτό μπλε: Τα ελαφριά μπλουζ θεωρούνται ως πλησιέστερα στη φύση – σκεφτείτε γαλάζιο ή νερό. Οι πιο ανοιχτοί, μαλακότερες αποχρώσεις έχουν τις ψυχρότερες σχέσεις, αλλά μπορούν επίσης να συνδεθούν με την γαλήνη και ακόμη και την εποχή της Άνοιξης.

Σκούρο μπλε: Μερικές από τις πιο σκούρες αποχρώσεις, όπως το ναυτικό, μπορούν να θεωρηθούν ουδέτερες και να φέρουν πολλές από τις ίδιες ιδιότητες με το μαύρο. Αυτές οι αποχρώσεις συνδέονται με τη δύναμη, τη σημασία, την εξουσία, την ενότητα και την ευφυΐα.

Συνδυασμοί φωτός και σκοτεινός: Χρησιμοποιώντας ένα ζευγάρωμα φωτεινών και σκούρων μπλε, δημιουργείτε ένα αίσθημα εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας. (Αυτός είναι ο συνδυασμός χρώματος Νο. 1 που χρησιμοποιείται από τις τράπεζες.)

κατασκευη ιστοσελιδας τιμες

Τυρκουάζ: Αυτή η φωτεινή σκιά είναι συμβολική της νεολαίας και της επικοινωνίας. Το χρώμα και τα ορυκτά του ίδιου ονόματος χρησιμοποιούνται για να αντιπροσωπεύουν τη δύναμη, την υγεία, την προστασία και την εμπιστοσύνη.

Πολιτιστικές εκτιμήσεις
Ακεφιά

Στην αμερικανική και δυτικοευρωπαϊκή κουλτούρα, η έννοια του μπλε συσχετίζεται συνήθως με το περιβάλλον της – είτε είναι φυσικό είτε εμφανίζεται σε κάτι τεχνητό όπως το σχεδιασμό ιστοσελίδων. Υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και πολιτιστικές ενώσεις όπου το μπλε έχει όμως πολύ συγκεκριμένες έννοιες.

Στη θρησκεία, το μπλε έχει συνενώσεις στον Χριστιανισμό, καθώς η Μαντόνα είναι συνήθως ντυμένη με μπλε χρώμα για να εκπροσωπεί την αρετή και στην εβραϊκή πίστη η μπλε αντιπροσωπεύει την αγιότητα. Το μπλε είναι το χρώμα του θεού Κρίσνα στον Ινδουισμό.

Στη Γαλλία, το μπλε είναι το χρώμα των δικαιωμάτων και της αριστοκρατίας

Το μπλε χρώμα είναι ένα από τα τρία κύρια χρώματα που κάνουν τον τροχό χρωμάτων. (Τα άλλα είναι κίτρινα και κόκκινα). Τα πρωταρχικά χρώματα δεν μπορούν να δημιουργηθούν με ανάμειξη άλλων χρωμάτων και κάθε άλλο χρώμα στο ουράνιο τόξο δημιουργείται με ανάμειξη αποχρώσεων κίτρινου, μπλε και κόκκινου χρώματος. Ο τροχός επεκτείνεται περαιτέρω σε 12 τριτογενή χρώματα για να δημιουργήσει πολλά από τα πιο κοινά σχέδια χρωμάτων.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον τροχό χρώματος για να δημιουργήσετε σχέδια χρωμάτων με πολλές αποχρώσεις που μπορούν να δημιουργήσουν μια αίσθηση αρμονίας ή χάος. Δημιουργήστε ένα σχέδιο χρησιμοποιώντας τρία χρώματα δίπλα-δίπλα για ένα ανάλογο σχέδιο – μπλε-πράσινο, μπλε και μπλε-μοβ. Ένα συμπληρωματικό σχήμα ζεύγη μπλε και πορτοκαλί (αντίθετα στον τροχό), ενώ τα φυσικά σχήματα μπορούν να ζευγαρώσουν μπλε, πράσινο και κίτρινο, επειδή κάθε χρώμα εμφανίζεται στη φύση.

Λόγω της συνεργασίας της με τις εταιρείες, το μπλε χρησιμοποιείται από πολλές εταιρείες με παγκόσμια παρουσία.

Η Ford, η Pepsi, η Tiffany & Co. και η Chase είναι μερικές μόνο από τις μεγάλες εταιρείες που βασίζονται στην ένωση μπλε για να αντιπροσωπεύσουν το εμπορικό σήμα τους. Επιπλέον, το Blue Man Group είναι ένα άλλο πολύ γνωστό παράδειγμα του χρώματος στο branding. Πολλές αθλητικές ομάδες χρησιμοποιούν επίσης μπλε, συμπεριλαμβανομένων των Γίγαντες της Νέας Υόρκης (με το παρατσούκλι “Big Blue”), του Μπλε Τζέι του Τορόντο και του Kentucky Wildcats.

Κάνοντας το καλά
Το μπλε μπορεί να βρεθεί σε όλο τον ιστό. Εδώ είναι μερικές τοποθεσίες που χρησιμοποιούν μπλε καλά και με ενδιαφέροντα τρόπους.

Call Now Button