Χρήση κίτρινου χρώματος στο web design

κατασκευή ιστοσελίδων

 Όλοι ονειρευόμαστε στο χρώμα. Κάθε σχεδιαστική φιλοσοφία και σκίτσο έρχεται με κάποιο συνδυασμό χρωμάτων. Αλλά τι σημαίνουν αυτά τα χρώματα; Τι συνδέσεις κάνουμε μόνο με αυτή την επιλογή και μόνο;

Το κίτρινο θεωρείται το λαμπρότερο και πιο χαρούμενο από όλα τα χρώματα στο ουράνιο τόξο.

Εδώ θα ρίξουμε μια ματιά στο κίτρινο – σημασίες, ζεύγη χρωμάτων και τοποθεσίες που το κάνουν καλά. Αλλά το κίτρινο είναι πολύ περισσότερο από αυτό. Επειδή το χρώμα μπορεί να πάρει ιδιότητες από άλλα χρώματα (σημειώστε πως εξασθενίζει δραματικά όταν συνδυάζεται με λευκό), μπορεί να έχει ευρείες έννοιες. Είναι το ελαφρύτερο χρώμα στον τροχό χρώματος και είναι μια απόχρωση που οι άνθρωποι είτε φαίνονται να αγαπούν είτε να το μισούν.

κατασκευη ιστοσελιδας τιμες

Αποχρώσεις του Κίτρινου

Bzzy App
IAAH
Helveticons

Εργαλείο δημιουργίας προτύπου ενημερωτικού δελτίου
Με τις κάρτες Postcards μπορείτε να δημιουργήσετε και να επεξεργαστείτε ηλεκτρονικά πρότυπα ηλεκτρονικά χωρίς καμία δεξιότητα κωδικοποίησης! Περιέχει περισσότερα από 100 στοιχεία για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε πρότυπα προσαρμοσμένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ταχύτερα από ποτέ.

Somersby Cider

Το κίτρινο έχει πολλές ψυχολογικές ενώσεις, ίσως περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο χρώμα. Η απόχρωση είναι γνωστό ότι διεγείρει τη σκέψη και το νευρικό σύστημα και ενθαρρύνει την επικοινωνία και τη μνήμη. Μπορεί επίσης να αναδεύσει μερικούς ανθρώπους ή ακόμα και να τους προκαλέσει να αναπτύξουν πονοκεφάλους. Θεωρείται ότι είναι ζεστό και φιλόξενο, αλλά μπορεί επίσης να εκπέμψει μια αίσθηση προσοχής ή συναγερμού.

Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων που σχετίζονται με το κίτρινο, οπότε πρέπει να είστε προσεκτικοί με τον τρόπο που χρησιμοποιείται με άλλα στοιχεία. Το κίτρινο χρησιμοποιείται για να βοηθήσει τους ανθρώπους να πάρουν μια σκληρή απόφαση ή όταν επιδιώκουν τη σαφήνεια, σαν ανακούφιση από τον πανικό ή την εξάντληση, για να τονωθεί η μνήμη ή να συγκεντρωθεί και να βοηθήσει στην πρόληψη της κατάθλιψης. Το κίτρινο μπορεί επίσης να αντιπροσωπεύει προσοχή ή ανησυχία.

Ως εργαλείο σχεδίασης, το κίτρινο συνδυάζεται πιο συχνά με ένα άλλο πολύ πιο σκούρο χρώμα, όπως το μαύρο ή το μπλε, για να δημιουργήσει ένα σημείο έμφασης. Το κίτρινο χρησιμοποιείται επίσης για τη δημιουργία ενός αποτελέσματος προβολής για στοιχεία ή κείμενο. Οι ανοιχτοί κίτρινοι χρησιμοποιούνται συχνά ως φόντο. Το κίτρινο χρώμα είναι πολύ δύσκολο να διαβάσει σε λευκό φόντο και γενικά αποφεύγεται για μεγάλα τεμάχια κειμένου.

Το κίτρινο είναι ένα χρώμα που μπορεί να δημιουργήσει εντυπωσιακή αντίθεση και να φέρει την προσοχή σε συγκεκριμένα στοιχεία, αλλά χρησιμοποιείται καλύτερα με μέτρο.

Ανοιχτό κίτρινο: Οι ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις συχνά συνδέονται με τη χαρά, τη νεωτερικότητα, τη φρεσκάδα και τις μυρωδιές.

Φωτεινό κίτρινο: Οι λαμπρότεροι κίτρινοι θεωρούνται ότι δημιουργούν τα πιο ευτυχισμένα και πιο ευαίσθητα συναισθήματα. Η φωτεινότητα συνδέεται με τον ήλιο και τη ζωή, καθώς και την ευθυμία.

Κίτρινο-πράσινο: Το χρώμα, όταν αναμειγνύεται με το πράσινο, τείνει να αντιπροσωπεύει τη φύση. Είναι ένα χρώμα που φαίνεται ότι η νέα ανάπτυξη εμφανίζεται στα φυτά και ακόμη και πάλι το φθινόπωρο καθώς η άδεια μετατρέπεται από πράσινο σε κίτρινο.

Golden κίτρινο: Ο πλούτος, τα πλούτη και ακόμη και τα δικαιώματα σχετίζονται με τις πιο χρυσές αποχρώσεις του κίτρινου χρώματος.

Dingy (ή βρώμικο) κίτρινο: Ένα σβηστό κίτρινο που φαίνεται βρώμικο μπορεί να έχει αρνητικές συσχετίσεις όπως φθορά, ασθένεια ή προσοχή.

Πολιτιστικές εκτιμήσεις
Πολιτιστικές εκτιμήσεις

Το κίτρινο θεωρείται συχνά ως ένα χρώμα για παιδιά σε αμερικάνικους και ευρωπαϊκούς πολιτισμούς, με πολλά παιχνίδια που γίνονται με αυτό το χρώμα. Οι άνδρες, ειδικά, τείνουν να αντιλαμβάνονται το χρώμα ως έλλειψη κύρους και παιδικής ηλικίας. Το κίτρινο όμως σχετίζεται επίσης με χαρούμενο, χαρά και μάλιστα με προσοχή.

Στο Ισλάμ, το κίτρινο είναι το χρώμα της σοφίας.

Οι ντόπιοι Αμερικανοί χρησιμοποιούν κίτρινο για να αντιπροσωπεύσουν την αγάπη χωρίς όρους.

Τροχός χρωμάτων και σύζευξη
Το κίτρινο είναι ένα από τα τρία κύρια χρώματα που κάνουν τον τροχό χρώματος. (Τα άλλα χρώματα είναι κόκκινα και μπλε). Τα πρωταρχικά χρώματα δεν μπορούν να δημιουργηθούν με ανάμειξη άλλων χρωμάτων και κάθε άλλο χρώμα στο ουράνιο τόξο δημιουργείται με ανάμειξη αποχρώσεων κίτρινου, μπλε και κόκκινου χρώματος. Ο τροχός επεκτείνεται περαιτέρω σε 12 τριτογενή χρώματα για να δημιουργήσει πολλά από τα πιο κοινά σχέδια χρωμάτων.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον τροχό χρώματος για να δημιουργήσετε σχέδια χρωμάτων με πολλές αποχρώσεις που μπορούν να δημιουργήσουν μια αίσθηση αρμονίας ή χάος. Δημιουργήστε ένα σχέδιο χρησιμοποιώντας τρία χρώματα δίπλα-δίπλα για ένα ανάλογο σχήμα – κίτρινο-πράσινο, κίτρινο και κίτρινο-πορτοκαλί. Ένα συμπληρωματικό σχήμα ζεύγη κίτρινο και μοβ (αντίθετα στο τιμόνι), ενώ τα φυσικά σχήματα μπορούν να ταιριάζουν με το κίτρινο, το μπλε και το πράσινο, επειδή κάθε χρώμα εμφανίζεται στη φύση.

κατασκευη ιστοσελιδας κοστος

Διάσημοι Σύνδεσμοι Μάρκας

Τσάι Lipton

McDonalds

Stanley Εργαλεία
Εργαλεία χειρός Stanley

Το Lipton Tea, το McDonald’s, το Metro, το Midas, το Stanley Tools και η Nikon είναι μια χούφτα εταιρειών που βασίζονται στο κίτρινο ως ένα μεγάλο μέρος του χρώματος και της εταιρικής τους ταυτότητας. Εστιατόρια όπως το χρώμα, επειδή λέγεται ότι βοηθούν στην τόνωση της όρεξης. Σημειώστε πόσες από αυτές τις τοποθεσίες χρησιμοποιούν κίτρινο ως λογότυπο ή χρώμα προφορά, αλλά χρησιμοποιούν μια άλλη σκιά για μεγάλο μέρος του υπόλοιπου χώρου.

Άλλες γνωστές ενώσεις με κίτρινο περιλαμβάνουν το Yellow Brick Road από το “The Wizard of Oz” και τα χρυσοκίτρινα μαλλιά που περιγράφονται ως ανήκοντα σε πολλές θεές στην ελληνική και τη ρωμαϊκή μυθολογία. Οι κίτρινες σημαίες ρίχνονται επίσης ως ποινές σε αγωνιστικά αυτοκίνητα και ποδόσφαιρο.

Κάνοντας το καλά

Desyn

Desyn: Αυτός ο ιστότοπος παίζει πραγματικά την δύναμη του κίτρινου για να τραβήξει την προσοχή. Τα μάτια σας πηγαίνουν δεξιά στα πιο σημαντικά μέρη του ιστότοπου – το όνομα και την βιτρίνα εργασίας. Bird ProjectΚίτρινο Bird Project

Κίτρινο Bird Project: Αυτός ο ιστότοπος κάνει μια μεγάλη δουλειά χρησιμοποιώντας διαφορετικές αποχρώσεις του κίτρινου για να δημιουργήσει ένα διασκεδαστικό, χαρούμενο (και συμβαίνει) αποτέλεσμα.

La Moulade

La Moulade: Αυτός είναι ένας άλλος ιστότοπος που χρησιμοποιεί πραγματικά τις συναισθηματικές ενώσεις κίτρινου προς όφελός του με σκίαση και ζευγάρωμα με πρασινωπούς τόνους. Το συνολικό αποτέλεσμα είναι μια αίσθηση που είναι θετική, αλλά φυσική.

Call Now Button